• 112Heuvelrug.nl

Brand Rhenen ontstond door sigaret; slachtoffer is oud-gemeentesecretaris (update)

RHENEN De fatale brand in zorgcentrum De Tollekamp in Rhenen is ontstaan door een brandende sigaret. Dat maakt de politie maandag bekend. Het slachtoffer is oud-gemeentesecretaris Wim Hofland, meldt de gemeente Rhenen. Hij is mogelijk tijdens het roken onwel geworden waarna de sigaret zijn appartement in lichterlaaie zette. Hofland kwam bij de brand om het leven.

De brand woedde zondagmiddag op de vierde etage van het zorgcentrum aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Bewoners van twee etages werden geëvacueerd en in de centrale ruimte op de begane grond opgevangen. Verreweg de meeste evacués mochten zondagavond weer terug naar hun woning, twee appartementen zijn echter onbewoonbaar.

WIM HOFLAND De gemeente Rhenen maakte maandag bekend dat het slachtoffer van de brand oud-gemeentesecretaris Wim Hofland (88) is. Er heerst verslagenheid over zijn overlijden op het Rhenense gemeentehuis. Burgemeester Hans van der Pas is geschokt over zijn tragische overlijden. ,,Ik leef mee met zijn vrouw, kinderen en verdere familie. Wij wensen hen kracht toe bij het dragen van dit verlies."

Van februari 1981 tot en met januari 1986 heeft Wim Hofland zich actief en betrokken ingezet voor de gemeente Rhenen.

Leer HIER meer over de brand in De Tollekamp.