• Aart Aalbers

Bouwplan Pampagras aangepast

VEENENDAAL De gemeente Veenendaal houdt maandagavond 11 februari vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst voor de omgeving over de bouwplannen aan 't Boveneind-Pampagras. Die vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum 't Boveneind aan de Prins Bernhardlaan 116. De gemeente meldt dat het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan in de afrondende fase zijn gekomen. Ook het stedenbouwkundig plan en het inrichtingsplan is inmiddels opgesteld.

Er wordt een presentatie gegeven van de aangepaste bouwplannen. Daarna kan worden gesproken met vertegenwoordigers van de betrokken partijen: Charim, projectontwikkelaar Zegers en medewerkers van de gemeente en Patrimonium woonservice.

Ruim een jaar geleden zijn op een bewonersbijeenkomst de bouwplannen gepresenteerd. Daar was nogal wat verzet van bewoners tegen. Zij vreesden voor hun woongenot gezien de hoogte van de nieuwbouw en het daarmee verband houdende verdwijnende zonlicht.

Eind vorig jaar is daarom opnieuw met de bewoners van de Pampagrasflat gesproken en nu wordt een aangepast plan gepresenteerd.