• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Bouwmateriaal bouwdorp Veenendaal in brand gestoken (video)

VEENENDAAL De brandweer van Veenendaal werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 02.10 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Groeneveldselaan.

De organisatie van Bouwdorp Veenendaal heeft daar al bouwmaterialen zoals planken en veel pallets op de bouwlocatie liggen. Vandaag start de organisatie met de opbouw van het jaarlijkse evenement en nu stond door onverlaten, ondanks de genomen beveiligingsmaatregelen, een deel van het te gebruiken hout in brand.

De brand werd in verband met de watervoorziening opgeschaald en een tweede voertuig van de brandweer kwam ter plaatse. Na ongeveer een half uur was de brand onder controle en kon begonnen worden met nablussen.

Bouwdorp Veenendaal met ongeveer 800 deelnemende kinderen start aanstaande maandag 15 augustus in het stadspark en is volledig uitverkocht. Ondanks deze tegenslag gaat het evenement met het thema 'duurzaam' gewoon door.

DONATIE Ondertussen springt een deel van het Veenendaalse bedrijfsleven bij om Bouwdorp tegemoet te komen. Zo heeft Henk-Bart van Doorn van Docomar een vrachtwagen vol pallets beschikbaar gesteld, zo laat hij vanaf zijn vakantieadres weten.