• Aart Aalbers

Bouwdorp Veenendaal in record tijd uitverkocht

VEENENDAAL Voor het eerst in de historie van Bouwdorp zijn nu alle 800 beschikbare kaarten voor de kinderen binnen één uur na het begin van de kaartverkoop bij de vier voorverkoopadressen over de toonbanken gegaan. Het bordje 'uitverkocht' kan worden opgehangen. Bij de ingang van Bouwdorp kunnen geen kaarten meer worden gekocht, met ruim 800 kinderen is het beschikbare terrein in het Stadspark, ingang Tinneweide, vol.

Bouwdorp is inmiddels na enkele decennia een traditie in Veenendaal. Begonnen om kinderen die niet op vakantie konden gaan in ieder geval in de zomervakantie een aantal plezierige dagen met andere kinderen te bezorgen. De kinderen vonden het zo leuk dat langzamerhand ook kinderen die wel op vakantie gaan er ook heen willen. De kaarten voor Bouwdorp werden daarmee na de aankondiging van de kaartverkoop steeds sneller verkocht. Maar zo snel als dit jaar gebeurde dat nog nooit.

FANTASIE De snelle kaartverkoop is inderdaad uniek, zegt voorzitter Saskia van de Graaf. Zij gaat haar 21e Bouwdorp meemaken, van maandag 26 augustus tot en met donderdag 29 augustus, van negen uur 's morgens tot vier uur 's middags, in totaal 28 uur. ,,Kinderen willen graag een thema, dat is ditmaal Fantasie dorp. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen zich uitleven in het bouwen van hutten onder begeleiding van zo'n 100 vrijwilligers. Maar als ze geen zin hebben om te bouwen kunnen ze knutselen, sport en spel, een filmpje kijken of gewoon uitrusten."

BURGEMEESTER Traditie is ook dat de burgemeester op de laatste dag de bouwwerken beoordeelt en hij de gouden, zilveren bronzen beker overhandigt aan de winnaars. Voor de grootste pechvogel is er de kromme spijker. Ook kinderen met autisme krijgen de gelegenheid om deel te nemen. Bouwdorp is vernoemd naar de sponsor, bouwbedrijf Frank van Woerden.