Bouw 't Stempel gaat van start

VEENENDAAL De bouw van de eerste fase van 't Stempel, een ontwikkeling van BPD in het centrum van Veenendaal, gaat nu echt van start. Deze fase omvat de nieuwbouw van een complex met 41 appartementen bestemd voor de vrije verhuur en een ruimte voor horeca op de begane grond. Het project ligt aan het horecaplein ter hoogte van de hoek Tuinstraat/ J.G. Sandbrinkstraat te Veenendaal.

Wethouder Arianne Hollander is blij dat de bouw nu van start gaat: ,,We willen liever geen braakliggende terreinen in de binnenstad. Gelukkig staat er op deze belangrijke locatie aan het horecaplein volgend jaar een mooi gebouw.''

Ontwikkelingsmanager Rob Arends van BPD: ,,De crisis van de afgelopen jaren heeft voor veel vertraging gezorgd, we zijn blij dat we deze eerste fase nu kunnen starten. De huurappartementen zijn een goede aanvulling op de Veenendaalse woningmarkt.''

De appartementen zijn gekocht door Syntrus Achmea. Voor de horecaruimte wordt nog een koper gezocht. De realisatie van het project is in handen van bouwcombinatie Trebbe & Goossen Te Pas Bouw. De bouwwerkzaamheden starten deze week en de oplevering zal naar verwachting eind 2016 plaatsvinden. Over de ontwikkeling van de tweede fase, naast het gemeentehuis, wordt nog overleg gevoerd met diverse partijen. Voor de bouwschutting rond de hele locatie wordt door gemeente en BPD samen een verfraaiing voorbereid.

 

Na de zomervakantie zullen de gemeente, Syntrus Achmea en BPD nog uitgebreid aandacht besteden aan de start van de nieuwbouw van 't Stempel.