• Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Boreling verrast opening tentoonstelling

VEENENDAAL Tot grote verrassing van burgemeester Piet Zoon kwam de inmiddels 50-jarige Geertruida van den Bos vrijdagmiddag samen met haar ouders naar de opening van de tentoonstelling '50 jaar gemeentehuis 1967-2017'. Geertruida was de eerste baby die in het nieuwe gemeenthuis is aangegeven. De burgervader paste onmiddellijk zijn toespraak aan en betrok Geertruida in het geheel. Haar vader Bert van den Bos, oud-wethouder van Veenendaal, wist zich nog te herinneren dat ambtenaar Peter Will hem via de personeelsingang had binnengelaten. Jan van Offeren verzorgde de inschrijving en even daarna was gemeentesecretaris Dick van Manen binnen gekomen om hem een spaarbankboekje met daarop honderd gulden te overhandigen.

De burgemeester was verrast de Veenendaalse Geertruida tijdens de opening van de tentoonstelling te ontmoeten en beloofde haar binnen een uur een klein cadeautje te overhandigen in de vorm van een ingelijste geboorteakte. Dat lukte hem dankzij zijn medewerkers. Ook toonde hij toen een krantenbericht uit 1967 met daarop het hele verhaal, compleet met foto, van baby Geertruida die van de gemeente een spaarbankboekje kreeg. Het was na 50 jaar een leuke ontmoeting. Mede door het feit dat niet alleen beide ouders aanwezig waren maar ook de inmiddels 93-jarige Dick van Manen en de 89-jarige Peter Will. Op de tentoonstelling die nog tot 16 november is te bezoeken treft u geluidsfragmenten aan van de openingstoespraken, krantenberichten uit 1967 en een aantal foto's.

Geertruida ging samen met haar vader (rechts), Peter Will (links) en voormalig gemeentesecretaris Dick van Manen op de foto.