• Rob Gieling

Boodschappendienst voor ouderen in Veenendaal

VEENENDAAL Zorgdienstverlener Opella heeft in samenwerking met Reinaerde (dienstverlening aan mensen met een beperking) in Veenendaal een boodschappendienst opgezet voor ouderen die niet in staat zijn zelf hun boodschappen te doen. Cliënten van Reinaerde doen de boodschappen tegen een kleine vergoeding en worden begeleid door een vrijwilliger.

Eén van de klanten van de boodschappendienst is mevrouw Poppeliers. Iedere woensdagmiddag komen Reinaerde-cliënt Robin van Zoelen en vrijwilliger Renske van de Steeg boodschappen voor haar doen. Mevrouw Poppeliers is klant van Opella. De zorgmedewerkers van Opella besteden hun tijd bij mevrouw Poppeliers niet aan de boodschappen, maar aan zorg die echt door een professional moet worden gegeven. De boodschappendienst biedt daarnaast Robin de mogelijkheid volop mee te doen in de Veenendaalse samenleving.

HANDIG Mevrouw Poppeliers woont zelfstandig. Zelf haar boodschappen doen, lukt niet meer. De boodschappendienst is daarom voor haar een goede oplossing. ,,Natuurlijk is het handig dat ze boodschappen voor mij doen, maar we drinken ook gezellig een kopje koffie. Het is bijzonder dat jongeren op deze manier wat voor ouderen kunnen betekenen."

Al bijna een jaar komen Robin en Renske bij mevrouw Poppeliers over de vloer. De klik was er al vanaf het eerste moment. Mevrouw Poppeliers ziet nu al op tegen de vakantie. Ze mist Renske en Robin wanneer ze niet kunnen komen.

INITIATIEF Zorgondernemer Ineke van Leeuwen van Opella is het brein achter dit mooie initiatief. ,,Tijdens een bijeenkomst bij de gemeente Veenendaal werd ik aan het denken gezet. Ik kwam een manager van Reinaerde tegen en samen hebben we het concept verder uitgedacht. Ik vind het mooi dat we elkaar zo tot hand en voet kunnen zijn."

Robin werkt nu ongeveer twee jaar bij de Bombardon, de locatie van Reinaerde die de boodschappendienst verzorgt. Hij vindt het, naast zijn werk in de dienstverlening en de koffiecorner, erg leuk om boodschappen te doen voor mevrouw Poppeliers. ,,Het leukste vind ik dat ik mensen kan helpen. Je bouwt een band op."

AANMELDEN Woonachtig in Veenendaal, gebruikmakend van zorg of ondersteuning en wilt u gebruikmaken van de boodschappendienst voor 2,50 euro per keer? Neem dan contact op met de Bombardon, telefoon 0318-580310 en vraag naar de Dienstverlening.