• Buurtbewoner Veenendaal-Oost

Bewoners boos: vaak auto's bekrast in Veenendaalse woonwijk

VEENENDAAL In tal van gemeenten is het verschijnsel bekend. Maar in Veenendaal was het tot nu toe, op een incidenteel geval na, nog niet voorgevallen. Het bekrassen van auto´s. Het leidt tot frustratie bij de eigenaren en het kost de samenleving geld.  

Of het nu gaat om een door het bedrijf ter beschikking gestelde leaseauto, of om een vergoeding op grond van een verzekeringspremie of dat de eigenaar van de beschadigde auto zelf voor de kosten moet opdraaien. Jacob Freeke woont aan het Van de Polerf in Veenendaal-Oost en heeft tot nu toe driemaal te maken gehad met aangebrachte beschadigingen op zijn op de oprit voor zijn huis geparkeerde auto. Hij heeft via de Facebookpagina Veenendaal Oost anderen opgeroepen zich te melden en bij de politie aangifte te doen. Hij weet van een zevental medebewoners die dat eveneens hebben gedaan.

,,Het gaat om het totaalbeeld, samen staan we sterk." Recent zag Freeke dat de motorkap van zijn nog geen jaar oude Audi A6 met een scherp voorwerp was bekrast tot op het metaal. Van een buurman was zijn BMW bekrast aan de zijkant. Bij een buurvrouw was hetzelfde voorgevallen. ,,Enkele dagen later zie ik weer een melding voorbij komen bij ons in de wijk, weer een Audi." Het lijkt volgens Freeke geen incident, er lijkt opzet in het spel. ,,Hoe zinloos en triest. Het zijn tot nu toe de duurdere, grotere auto´s die worden bekrast. Wellicht door iemand die boos of jaloers is."

Aanvankelijk liep het contact met de politie stroef. De wijkagent nam ook geen contact op en bleek na een telefoontje met zwangerschapsverlof. ,,De politie heeft haar verontschuldiging aangeboden en zegt de vernielingen serieus te nemen. Dat we via Facebook proberen de benadeelden met elkaar in contact te brengen vinden ze prima." Freeke denkt aan het plaatsen van een camera voor zijn huis, om oprit en eigendommen te bewaken. Maar daar wil hij eerst met de politie over praten.