• Archieffoto van de politiehond Biko.

    Politie Veenendaal

'Bewogen weekend' voor Veenendaalse agenten

VEENENDAAL Het weekend verliep van zaterdag 2 en zondag 3 februari verliep voor de politie Veenendaal letterlijk niet zonder slag of stoot. ,,Van dronken bestuurders, een vechtpartij tot een uitpraatprocedure: het was een bewogen weekend", meldt de Veenendaalse politie op Facebook.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Omdat de mannen in een auto reden, werden zij in Rhenen middels een zogeheten 'uitpraatprocedure' benaderd. De mannen werden uit de auto gepraat, terwijl er vuurwapens op hen gericht werden. Ook stond diensthond Biko gereed om in te grijpen, als de door de politie gegeven bevelen niet zouden worden opgevolgd. Zowel bij het schietincident als bij de aanhouding raakte niemand gewond. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

De daarop volgende nacht vond rond 5.00 uur in het centrum van Veenendaal een vechtpartij plaats op straat. Daarbij waren meerdere personen betrokken. Bij het zien van de politie rende een aantal van hen weg, maar anderen bleven met elkaar in gevecht. Ook hier droeg Biko een steentje bij, want één van de vechtersbazen gaf zich pas over nadat Biko hem in het been had gebeten. Drie mannen werden aangehouden. Ook hier doet de recherche onderzoek naar.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht alsnog contact te leggen met tel. 0900-8844 of stuur een persoonlijk bericht op Facebook met referentienummer 2019-034599.

Tussen de bedrijven door werden dit weekend in Veenendaal en Rhenen ook zes 'alcoholmobilisten' van de weg geplukt. Drie van hen zijn beginnende bestuurder, waarvan één het rijbewijs direct moest inleveren. Een vrachtwagenchauffeur die wel héél langzaam reed, bleek geen goede beroepschauffeur te zijn: ook hij had zo diep in het glaasje gekeken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.