• still Bureau Hengeveld

Bewakingscamera legt twee Veenendaalse woninginbrekers vast

VEENENDAAL Na een vakantie komt een echtpaar uit Veenendaal thuis en ontdekt dat er is ingebroken in hun woning aan de Bontekoestraat in Veenendaal. De daders zijn te zien op bewakingsbeelden die werden getoond in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 mei in een woning aan de Bontekoestraat. Tussen 3.00 en 4.00 uur hoorde een buurvrouw geluiden in het huis, maar ze dacht dat het de buren waren die terugkwamen van vakantie. De volgende morgen bleek het toch een inbraak te zijn. De buurvrouw zag dat een raam aan de voorkant was geforceerd. Het hele huis is doorzocht. Er is voor duizenden euro's aan munten, sieraden en computerapparatuur gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen proberen om een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Dat mislukte. Maar kennelijk is het dus gelukt om via de voorkant de woning binnen te komen.

SIGNALEMENT Beide verdachten hebben een lichtgetinte huidskleur, normaal postuur, kort, zwart haar, donkere wenkbrauwen, donkere gewatteerde jas met capuchon en een capuchontrui.

De politie hoopt dat mensen de daders herkennen en dit doorgeven via tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie