• Joëlle Kelderman

Bevrijdingsloop van Wageningen naar Veenendaal

VEENENDAAL De 5 mei-bevrijdingsloop wordt ook dit jaar weer door Recreatielopers Veenendaal (RLV) samen met Sportservice Veenendaal gehouden. Bij deze loop wordt het bevrijdingsvuur om middernacht vanaf Wageningen naar Veenendaal (14 kilometer) gebracht door hardlopers van RLV en van andere Veenendaalse loopverenigingen. Deelnemers kunnen ook kiezen voor een afstand van ongeveer zes kilometer. Die route loopt vanaf Achterberg naar Veenendaal.

,,Dit jaar wordt de loop gehouden op een vrijdagnacht, zodat een ieder de gelegenheid heeft de volgende dag uit te rusten", licht de organisatie toe. ,,Het is een aparte belevenis, samen met circa dertig lopersgroepen uit het hele land, 's-nachts het bevrijdingsvuur in ontvangst te nemen en dat op een sportieve en ontspannen manier naar Veenendaal te brengen. Deelnemers ontvangen een origineel t-shirt van de Bevrijdingsvuurestafette van Wageningen 4/5 mei."

,,Er volgt nog uitgebreide info aan de deelnemers, waaronder vertrektijd en -plaats en het vervoer. Vooralsnog is dit 4 mei 22.45 uur bij zwembad De Vallei."