• Thomas Lijten geniet dagelijks van zijn eigen onderneming: ,,Het is echt een succes."

    Jeroen van der Veer

Best gelezen; een terugblik op 2016

VEENENDAAL Op de drempel van het nieuwe jaar kijkt Veenendaalse Krant beknopt terug op 2016 met een top-10 van best gelezen artikelen op haar website.

1) Automobilist rijdt bewust in op terras na vechtpartij (update)

Een auto is op een zwoele zomeravond in september ingereden op een terras aan de Sandbrinkstraat. Stoelen vlogen in het rond, er werden rake klappen uitgedeeld. Drie mannen sloegen op de vlucht, maar konden later in Ede worden aangehouden.

2) Twee kinderen te water in Grift bij Sportlaan (update)

Groot alarm nadat twee kinderen in het water van de Grift terecht kwamen. Een van hen kon al snel op het droge gehaald worden, het andere slachtoffer was er zeer ernstig aan toe. Deze jongen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later is overleden.

3) Kindje dat in water De Grift kwam overleden (update)

Eén van de kinderen die in het water van de Grift terecht kwamen, is in het ziekenhuis overleden. Op de plek van het ongeval werden bloemen neergelegd.

4) Grote partij merkkleding gestolen bij ramkraak Veenendaal (update)

Modezaak Nova Zembla is in oktober slachtoffer geworden van een ramkraak. De daders gingen er met een flinke hoeveelheid merkkleding vandoor.

5) Zeventienjarige behaalt jaaromzet in negen weken

Thomas Lijten besloot eerder dit jaar een eigen ijssalon te beginnen (zie punt 6 in dit overzicht) en dat werd een enorm succes. De 17-jarige Veenendaler wist in negen weken al zijn verwachte jaaromzet te behalen.

6) 17-jarige opent eigen ijssalon in Veenendaal

Een grote stap? Thomas Lijten (17) kende geen enkele twijfel toen hij dit jaar zijn plannen voor een eigen ijssalon kenbaar maakte. ,,Als men eenmaal het ijs heeft geproefd, komen ze vaker terug."

7) Medewerker LaVita redt kinderen uit sloot Sportlaan

Het derde artikel in deze top-10 over het drama aan de Sportlaan (zie ook de punten 2 en 3). ,,Ik zag nog net een hand boven water steken en sprong er direct in."

8) ProRail: maandagmorgen waarschijnlijk weer treinverkeer (update)

Een boom op een bovenleiding zou er deze maand voor zorgen dat er twee dagen geen treinverkeer naar Utrecht mogelijk was. Gelukkig was de reparatie eerder klaar, en kon er de volgende dag alweer gereisd worden.

9) Rijnbrug tijdelijk dicht na verkeerschaos (update)

Een combinatie van gladheid en dichte mist zorgde voor chaotische taferelen op de Rijnbrug bij Rhenen. De politie sloot de brug zelfs enkele uren af in beide richtingen.

10) Chaotische heropening V en D Veenendaal

Het jaar 2016 betekende ook het einde van V&D. Toen de Veenendaalse winkel nog tijdelijk open ging voor een leegverkoop, leverde dat een grote chaos op.

Ook komend jaar op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen? Like onze Facebookpagina voor een regelmatige selectie van lokaal nieuws direct op je tijdlijn.

Namens redactie en alle andere medewerkers van BDU Media de beste wensen voor het nieuwe jaar.