Beroving geldloper opnieuw in Opsporing Verzocht (video)

VEENENDAAL Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond wederom aandacht aan een gewelddadige beroving aan het Raadhuisplein. Daarbij werd een man beroofd van zijn dagopbrengst.

Maandagmiddag 20 juni 2016 ging een medewerker rond 15.00 uur naar de Rabobank aan het Raadhuisplein. Op bewakingsbeelden was te zien hoe een man uit een bruine Volkswagen Polo stapte. Deze man pakte de enveloppe van het slachtoffer vast, op het moment dat die de enveloppe in de automaat wilde doen. Er ontstond een worsteling waarbij de medewerker de enveloppe los moest laten. Met de buit vertrok de overvaller in de Volkswagen Polo.

Al eerder werd in Opsporing Verzocht en in het regionale opsporingsprogramma bureau Hengeveld aandacht besteed aan deze zaak. Dat leverde tot nu toe ruim 25 tips op. In die tips worden ook namen genoemd, echter dit heeft nog niet geleid tot aanhoudingen. Daarom wordt dinsdagavond 21 februari wederom de beelden van de beroving getoond.

SIGNALEMENT Het gaat om een man met getint uiterlijk; bovenop kaal, zijkanten zeer kort geschoren zwart haar; hij heeft een zwarte snor en een ovaal gezicht. Hij droeg op het moment van de overval een zwarte trainingsbroek met witte strepen, een witte trui met een capuchon met op de bovenarm een zwarte opdruk met in witte letters de tekst PARIS en zwarte handschoenen.

Informatie kan doorgegeven worden via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via het tipformulier van de politie. Anoniem melding doen kan via 0800-7000. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 21 februari om 20.30 uur uitgezonden op NPO1.