• Bij de stations in Veennedaal zijn 'belofte' borden geplaatst.

    Aart Aalbers
  • Bij de stations in Veenendaal zijn 'belofteborden' geplaatst.

    Aart Aalbers
  • Bij de stations in Veenendaal zijn 'belofteborden' geplaatst.

    Aart Aalbers

'Belofteborden' bij stations Veenendaal

VEENENDAAL Bij de treinstation Veenendaal-Centrum en West staan op een aantal plaatsen bruine aanduidingsborden met daarop de logo's van de gemeente Veenendaal en de Nederlandse Spoorwegen. Het geheel ziet er indrukwekkend uit. Met grote letters kan de bezoeker lezen: 'Plaats uw fiets in de stalling!' Wat verder op het bord wordt een belofte gedaan: 'Fietsen buiten de stallingen worden in de stallingen geplaatst'. Wordt deze belofte ook door de gemeente waargemaakt?

De meeste bezoekers van station Veenendaal-Centrum plaatsen hun fiets keurig in de rekken. Begin dit jaar is het aantal plaatsen om een fiets te stallen nog met 124 uitgebreid. Een twintigtal forensen komt of te laat bij het station om de fiets in de rekken te plaatsen of wil gebruik maken van de op het bord gedane belofte dat hun fiets in de stalling zal worden geplaatst. Deze fietsen staan voor de ingang, her en der tussen de struiken. Een fietser had zijn tweewieler met een slot vastgemaakt aan de paal van het betreffende bord. Hij/zij wenste dus geen gebruik te maken van de aangeboden service.

Hoewel het verboden is, lukt het bij een fiets niet om een boete onder de ruitenwisser te plaatsen en ontbreekt ook een kentekenplaat. Woordvoerster Brenda van der Pal van de gemeente Veenendaal betreurt het dat sommige fietsers hun fiets niet correct stallen. ,,Het stallen van de fietsen zoals op het bord staat is geen vanzelfsprekendheid en staat momenteel op een lager pitje. We kijken momenteel naar mogelijk andere maatregelen om het gebied netjes en begaanbaar te houden."