• Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers
  • Aart Aalbers

Beleefpad op landgoed Prattenburg geopend

RHENEN Het Beleefpad voor kinderen op Landgoed Prattenburg is donderdagmiddag officieel geopend. De wethouders Jolanda de Heer van Rhenen en Nermina Kundić van de gemeente Veenendaal knipten, in aanwezigheid van de leerlingen van groep 7b van de Rehobothschool uit Veenendaal, samen een lint door.

Aart Aalbers

Het Beleefpad is een bewegwijzerd pad van ongeveer 2500 meter door het bos. Als men onderweg alle opdrachten doet, is men ongeveer anderhalf uur in touw. Het is niet alleen leuk voor een schoolklas maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een wandeling met de kleinkinderen. Het startpunt vindt men als je tegenover het ingangshek van kasteel Prattenburg de weg omhoop oploopt, na ongeveer 100 meter aan de rechterzijde. De toegang is gratis.

Onderweg komen de deelnemers bordjes tegen waarop te lezen is hoe men vanaf de grond de hoogte van een boom kan berekenen. Ook treft de bezoeker een van bomen gemaakt klimtoestel aan, een katapult om sparappels mee te schieten, een schommel en bijvoorbeeld een hotemetoot. De hotemetoot is gemaakt van een boom die met de wortels omhoog in de grond is gezet en waarop een gezicht is uitgekerfd.

Het was de onlangs overleden Liesbeth Keilman die met de eerste ideeën van het Beleefpad is gekomen. Vorig jaar is het verder uitgewerkt en aangelegd door Ronald Vrijenhoef van de firma Vrijinhout uit Overberg. De kosten van het pad zijn gefinancierd uit de inkomsten van de Prattenburgrun die ook dit jaar weer op 7 oktober zal worden gehouden. De Stichting Vrienden Prattenburg gaan nu sparen voor een trimparcours in de bossen van het landgoed. Het landgoed is een veel bezocht landgoed. Jaarlijks komen er zo'n 200.000 bezoekers waarvan 70 procent uit Veenendaal.

De kinderen van de Rehobothschool genoten met volle teugen van het Beleefpad hetgeen de aanwezige jonkheer Van Asch van Wijck en zijn vrouw natuurlijk erg goed deed.