• De Plantage
  • De Plantage
  • De Plantage
  • De Plantage

Basisschool De Plantage opent Gezond Schoolplein

VEENENDAAL Basisschool De Plantage heeft sinds vrijdag een Gezond Schoolplein. Bij de opening waren buurtgenoten, oud medewerkers, afgevaardigden van een aantal scholen in Veenendaal en andere belangstellenden aanwezig. Een aantal kinderen van het actieteam opende het schoolplein met het planten van één van de eerste fruitbomen.

OPENING Directeur Martin Roes opende met een speech en Marlies Bouman stelde vragen aan de kinderen om te beoordelen of het plein wel echt groen en gezond genoemd mag worden. Ook werden er wens- en complimentenkaartjes opgehangen bij het buitenlokaal. De oliebollenkraam uit de buurt was aanwezig en voor iedereen waren er bloembollen om thuis in de tuin te planten.

GEZOND SCHOOLPLEIN Jantje Beton, IVN (natuureducatie), het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-Raad en de MBO Raad hebben totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geholpen met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein waar natuur te vinden is, draagt bij aan een gezond leefklimaat en reduceert sociale stress. Verder prikkelt het de fantasie, stimuleert het beweging en leert het kinderen over het belang van de natuur. De Plantage is de laatste school die hiervoor is uitgekozen. Het plein is tot stand gekomen met medewerking van het bedrijfsleven, de nauwe samenwerking met de gemeente en in overleg met de buurtbewoners. Hiermee heeft De Plantage een ambassadeurrol gekregen voor scholen in de omgeving. Eén van de voorwaarden waar de school aan voldoet, is dat een deel van het plein opengesteld is voor de buurtkinderen om buiten de schooltijden tot zonsondergang te spelen.

Meer informatie over het Gezonde Schoolplein is te vinden op www.gezondeschool.nl.