• Aart Aalbers

Balies gemeentehuis 48 uur per week open

VEENENDAAL Vanaf woensdag 2 januari zijn de balies van het gemeentehuis (burgerzaken, burgerlijke stand en Wmo) 48 uur per week open. Tot nu toe was dat 30 uur per week. Uit klanttevredenheidsonderzoeken is gebleken dat inwoners ruimere openingstijden van de balies willen. Er is nog een belangrijke verandering: de gemeentelijke medewerkers van de balies zijn alleen nog op afspraak te bezoeken. Inwoners kunnen zelf een gewenst moment regelen via www.veenendaal.nl/afspraak of 0318-538538. Afspraken voor het Wmo-loket kunnen telefonisch worden geregeld via 0318-538519.

,,Door een afspraak te plannen zijn mensen op het afgesproken tijdstip aan de beurt en hoeven niet meer te wachten", aldus de gemeente. ,,Ook voor de gemeente heeft werken op afspraak voordelen. Zo is de klantenstroom beter te plannen en kunnen medewerkers aan de balie worden ingezet op basis van het aantal afspraken. Daarnaast kan de medewerker zich goed voorbereiden op de aanvraag of het gesprek."

Het maken van een afspraak is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen acht uur ´s morgens en vijf uur ´s middags en op donderdag tussen acht uur ´s morgens en acht uur ´s avonds. Er kan rekening worden gehouden met spoedaanvragen. ,,Er wordt dan gezamenlijk gekeken wat de juiste en snelste oplossing is."