• Archief BDUmedia

Automobilist aangehouden na politie-achtervolging

VEENENDAAL De politie heeft vannacht een 21-jarige vrouw uit Rhenen opgepakt wegens rijden onder invloed. Rond 00.42 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kregen ze melding dat er een persoon tegen een bord van een fastfood restaurant was gereden. Hierbij werd er van bestuurder gewisseld.

De politie is hier vervolgens met spoed op afgegaan, maar al snel kregen ze te horen dat de betreffende auto verder was gereden. Dit allemaal zonder verlichting en met hoge snelheid.

ACHTERVOLGING De agenten kwamen op de Grote Beer het voertuig tegen en zetten een achtervolging in. De bestuurster vloog op de Plesmanstraat uit de bocht, waar ze vervolgens werd aangehouden. ,,De vrouw bleek onder invloed van alcohol, was doorgereden na een aanrijding en bleek ook nog in het bezit te zijn van pepperspray," schrijft de politie op Facebook.

ALCOHOL De verdachte was op 7 februari al een keer meegenomen naar het bureau voor het rijden onder invloed. Ze heeft 640 ugl geblazen, waarop haar rijbewijs is ingevorderd.