• (Archieffoto ter illustratie).

    Ted Walker

Aspiranten politie vinden 32 overtredingen bij controle Rondweg West

VEENENDAAL Aspiranten van de politie deden in het kader van hun opleiding een verkeerscontrole langs de Rondweg West in Veenendaal woensdag 19 december. Tijdens deze controle werden er zeventig voertuigen en personen gecontroleerd.

Daarbij werden dertig overtredingen geconstateerd: tien keer een telefoon in de hand tijdens het rijden, acht keer het niet dragen van een gordel, drie maal niet kunnen tonen van het rijbewijs, tweemaal te weinig profiel op de banden, een keer rijden door rood licht, de verkeerde rijrichting volgen, één kapot achteruitrijlicht, losliggende lading en eenmaal het missen van losbreekreminrichting. 

Daarnaast volgde er één aanhouding voor het rijden onder invloed en één aanhouding voor openstaande boete van ruim duizend euro.

Ook werden er negen scooters gecontroleerd. Bij twee scooters werd een te hoge snelheid geconstateerd. Zij hebben een WOK status ontvangen. Dit houdt in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en hij herkeurd moet worden. 

,,Voor onze aspiranten waren het veel leermomenten", schrijft de politie Veenendaal. ,,Maar ook voor de staande gehouden personen zijn het leermomenten. Het gaat ons niet om de bekeuringen, maar het om het besef, bij de bestuurder dat diegene weet waar hij of zij mee bezig is. Dus ga je op pad, zorg dan dan je voertuig in orde is. Hou je aan de regels. Die zijn er tenslotte niet voor niks."