• Bouwfonds Property Development
  • Bouwfonds Property Development
  • Bouwfonds Property Development
  • Bouwfonds Property Development

Appartementen op locatie voormalig postkantoor opgeleverd

VEENENDAAL De officiële oplevering van het appartementencomplex Het Stempel in Veenendaal vond donderdag 21 februari plaats. BPD (Bouwfonds Property Development) realiseerde in samenwerking met de gemeente Veenendaal en Bouwcombinatie Trebbe Goossen te Pas woonruimte voor in totaal zo'n 260 mensen in de binnenstad van Veenendaal. Voorheen stonden op deze locatie het postkantoor en postsorteercentrum.

Rob Arends, ontwikkelingsmanager van BPD: ,,De binnenstad van Veenendaal is erg in trek. Er is een ruim aanbod aan winkels en andere voorzieningen; jong en oud wil graag in de stad wonen. We hebben in het woonaanbod veel diversiteit aangebracht: stadswoningen met een split level, grote en kleine appartementen. Dat sloeg aan: binnen twee maanden waren alle koopwoningen verkocht." De bewoners kunnen hun auto parkeren op het binnenterrein van het gebouw. Naast woningen is er op de begane grond ruimte voor een winkel. De oplevering gaat om de tweede fase van Het Stempel met 88 appartementen. De eerste fase, 41 appartementen, is reeds sinds eind 2016 bewoond.

Het appartementencomplex biedt ook woonruimte voor mensen die willen huren in het middeldure huursegment. Momenteel zijn er nog enkele huurappartementen beschikbaar.

De transformatie van het gebied past in de landelijke ambitie terreinen waar eerst bedrijven gehuisvest waren te veranderen in woongebieden. Wethouder Engbert Stroobosscher van gemeente Veenendaal: ,,Al vele jaren werkt de gemeente Veenendaal aan de herstructurering en uitbreiding van haar centrum. Met de oplevering van Het Stempel heeft BPD op fraaie wijze een deel van ons Centrumplan gerealiseerd."