Amateurkunstfestival trekt duizenden bezoekers meer

VEENENDAAL De vierde editie van het amateurkunstfestival heeft negenduizend bezoekers getrokken. Dat zijn er drieduizend meer dan vorig jaar en daarmee gaat het hier om het grootste culturele evenement van Veenendaal. Op zes podia op vier locaties, te weten theater De Lampegiet, Spectrum, de Cultuurfabriek en brasserie De Plantage, traden zevenhonderd amateurkunstenaars op.

In De Lampegiet waren zowel in de foyer als in de grote zaal meer dan veertig optredens. Wethouder Arianne Hollander opende het festival. Daar werden in het tweedaagse evenement zesduizend enthousiaste bezoekers geteld. Voor het onderdeel popmuziek werd, bij de sluiting van Escape, uitgeweken naar De Plantage aan de Markt. De 25 optredende bands trokken rond de duizend bezoekers. Harold Schonewille van Elevate aan de Zandstraat droeg belangeloos zorg voor de backline voor de muzikanten, voor een technicus en voor de techniek. In Spectrum aan het Kees Stipplein konden de liefhebbers van klassieke muziek aan hun trekken komen en werden er tien films vertoond in het kader van het Veenendaalse Filmfestival. In de Cultuurfabriek vond een afwisselend cultureel programma plaats rondom het optreden van lokale dichters.

De organisatie van het festival is in handen van Jeanette Sonneveldt, Ali Groebe, Monica Brouwer en Jaap Pilon, samen met een elftal vrijwilligers. ,,Wij verheugen ons dat de vooraf gestelde doelstelling van het evenement wederom is gehaald, namelijk het bieden van een gratis podium aan plaatsgenoten die de amateurkunst in de welke vorm dan ook beoefenen en het bieden van gelegenheid aan de Veenendaalse bevolking de diverse podia gratis te bezoeken."