• Gemeente Veenendaal

Alternatieve locaties voor gebruikers Spectrum

VEENENDAAL De vier gebruikers van het woensdag gesloten cultuurcentrum Spectrum hebben inmiddels weer onderdak. Dat meldt de gemeente Veenendaal vrijdag in een persbericht.

Het Spectrum werd, net als een deel van de ondergelegen parkeergarage Tricotage woensdag per direct preventief gesloten in verband met nader onderzoek naar de vloerconstructie.

ALTERNATIEVE LOCATIE In Spectrum zijn vier instellingen en verenigingen gehuisvest. De Volksuniversiteit Veenendaal, muziekschool de Muzen, Filmhuis Veenendaal en TopTaal Veenendaal. Na een verkenning van de mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting, hebben de gebruikers van Spectrum de volgende beslissingen genomen. De Volksuniversiteit, voor een groot deel van haar activiteiten, en TopTaal verplaatsen de activiteiten naar de Cultuurfabriek. De Volksuniversiteit brengt het schilderen en de yoga onder in Het Ontmoetingshuis en de toneelcursussen en musical (met uitzondering van groep 4-6 jaar) in de voormalig winkel van de ANWB en de VVV aan de Kerkewijk, naast theater De Lampegiet. De activiteiten van muziekschool De Muzen worden volledig verplaatst naar Het Ontmoetingshuis. Het Filmhuis heeft twee alternatieve locaties aangeboden gekregen en heeft deze locaties in onderzoek.

Waarnemend-burgemeester Piet Zoon is tevreden over de constructieve houding van de betrokken organisaties. ,,Ik ben me ervan bewust dat dit een vervelende situatie is voor de gebruikers van Spectrum. Ik ben heel blij dat de besturen van de gebruikers begrip hebben voor mijn beslissing en we het met elkaar eens zijn dat de veiligheid van mensen nooit in het geding mag zijn. Maar ook de constructieve gesprekken en de flexibiliteit die ik aan tafel ervaar, doet mij deugd. Ik spreek de hoop uit dat de activiteiten snel hervat kunnen worden op de tijdelijke locaties. En dat we zo snel als mogelijk duidelijkheid hebben over de duur van deze tijdelijke constructie. Daarvoor stellen wij als gemeente alles in het werk."

De instellingen en verenigingen brengen hun eigen bezoekers, leden en cursisten van de specifieke veranderingen op de hoogte.