• Politie Veenendaal

Alerte automobilist meldt drankrijder bij politie

VEENENDAAL Een automobilist zag zaterdag eind van de avond tussen Rhenen en Veenendaal een andere automobilist al slingerend over de weg rijden. Dit weggedrag zag er zo gevaarlijk uit, dat deze getuige 112 belde, meldt de politie Veenendaal.

,,Al snel hadden de collega's de betreffende bestuurder ook gevonden, en vorderden hem mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij, maar omdat de collega's een sterke alcohollucht bij hem roken, werd hij alsnog aangehouden."

Op het politiebureau koos de 37-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, er alsnog voor om aan een ademanalyse mee te werken. Daaruit bleek dat er maar liefst 1170 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/L) in zijn adem zat. Dat is meer dan vijf keer wat voor ervaren bestuurders is toegestaan. Zijn buitenlandse rijbewijs kon hij direct inleveren, en door de ernst van het misdrijf zal de politierechter binnenkort beslissen welke straf hij opgelegd krijgt.

,,Mede dankzij de oplettendheid van een weggebruiker, konden we deze wegpiraat van de weg plukken en zo mogelijk ernstige ongelukken voorkomen."