• Archief BDUmedia

Adresonderzoeker nieuwe functie bij gemeente

VEENENDAAL De gemeente heeft sinds begin dit jaar een adresonderzoeker op de loonlijst staan. De meeste gemeenten hebben een adresonderzoeker. Doel is het voorkomen, signaleren en bestrijden van foutieve adresregistratie. Het komt meer voor dat gedacht en criminelen maken er ook gebruik van. Adresonderzoeken hebben als doel adresfraude te bestrijden.

,,Er is sprake van adresfraude als iemand op een foutief adres in de basisregistratie personen staat ingeschreven. Hiermee kan de persoon misbruik maken van regelingen die aan dit adres gekoppeld zijn, zoals een uitkering of kwijtschelding. De bewoner van het adres kan slachtoffer worden van deze fraude. Het slachtoffer kan bijvoorbeeld onterechte rekeningen ontvangen of geen huurtoeslag krijgen omdat hij ´medebewoners´ heeft", aldus de gemeente.  

Sinds enkele jaren neemt Veenendaal deel aan de landelijke aanpak adreskwaliteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hier worden adressen onderzocht, waarover twijfels bestaan. Verschillende teams van de gemeente werken samen met politie en woningcorporaties. ,,Staat iemand onterecht ingeschreven op uw adres, dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek te beginnen. Dan kan bijvoorbeeld wanneer u met regelmaat post krijgt voor oude bewoners of omdat iemand zich weigert uit te schrijven", aldus de gemeente. Meer informatie via www.veenendaal.nl/adresonderzoeken