• www.pixabay.com

Sportief genieten voor Hospice Berkenstein

VEENENDAAL Honderden sportievelingen starten zaterdag aan het evenement 'Sportief genieten voor Hospice Berkenstein'. Dit evenement wordt iedere tweede zaterdag in september gehouden en ook dit jaar wordt weer gerekend op veel deelnemers. De run is in het leven geroepen om ondersteuning te bieden aan het werk van de hospice.

Jeroen van der Veer

Al ruim elf jaar biedt een grote groep vrijwilligers bij Hospice Berkenstein zorg aan terminaal zieke mensen en hun familie. In een bijna twee eeuwenoude boerderij in Veenendaal-West is Hospice gevestigd en veel mensen maken hier gebruik van.

Hospice Berkenstein is, naast subsidie en de eigen bijdrage van bewoners, sterk afhankelijk van donaties. Daarom is 'Sportief genieten voor Hospice Berkenstein' in het leven geroepen. ,,We hebben hulp hard nodig en nodigen iedereen uit om op 14 september te komen hardlopen of wandelen. De volledige opbrengst komt ten goede aan het bijzondere en belangrijke werk van de hospice."

Vorig jaar deden ruim 400 personen aan de run mee en werd een bedrag van 4.400 euro opgehaald. Dat hoopt de organisatie dit jaar te evenaren. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes. De Berkenstein Bos Run kent een afstand van vijf of tien kilometer. Daarnaast is er ook een groep die kan wandelen. Hierbij zijn er maar liefst vier afstanden; 5, 10, 15 en 20 kilometer over en door de heide, zandvlaktes en bossen.

INSCHRIJVEN De inschrijving is inmiddels geopend en deelnemers die zich nu aanmelden, kunnen voor tien euro aan de start verschijnen. Inschrijven op de dag zelf kan tot 10.30 uur en kost 12,50 euro. Het evenement start om 11.00 uur en er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdsregistratie.

Voor het wandelen gelden andere tijden. Zij beginnen om 09.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.voorberkenstein.nl