• Aart Aalbers

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

14 november 2019

Veenendaal

Verwenochtend Win-Win Café
10:00 De Tinneweide 144a
Verwenochtend Win-Win Café organiseert weer een gratis verwenochtend. Het Win-Win Café is dé plek om te netwerken voor werkzoekenden, zzp'ers en werkgevers. Tijdens deze ochtend zullen een visagiste, kapster, nagelstyliste , imagostyliste, voedings- en gewichtsconsulente en fotograaf aanwezig zijn. Zij zullen u tiptop voorbereiden op sollicitatie- of netwerkgesprekken. Deelname is gratis. Van 10:00 tot 12:00 uur staan koffie en thee klaar in wijkcentrum Panorama aan de Tinneweide 144a.

Creatief atelier voor (ex)kankerpatiënten
19:30 Parallelweg 50
Als kankerpatiënt krijg je te maken met vele emoties. Niet alleen tijdens de periode dat je ziek bent, maar ook in de periode erna. Creativiteit is een mooi middel om deze emoties te uiten en te ordenen. Stichting Invitee organiseert al een aantal jaren creatief middagen/avonden voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Het creatief atelier wordt verzorgd door Ellis ten Brink van De HutSpot.

15 november 2019

Veenendaal

Repair Café in buurthuis 't Turfke
13:30 Zonnebloemstraat 1
Op vrijdag 15 november van 13.30 tot 16.30 uur staan de vrijwilligers van het Repair Café Veenendaal klaar om te repareren in buurthuis 't Turfke aan de Zonnebloemstraat 1. De reparatie is gratis, nieuwe materialen moeten door de bezoeker worden vergoed. Voor meer informatie mailen naar repaircafeveenendaal@gmail.com.

Opera's in Meesterconcert De Muzen
19:30 Kees Stipplein 72
Musicals en opera's staan vrijdag 15 november centraal bij het Meesterconcert van De Muzen. Kijk voor alle info op www.demuzen.nl.

De Weg - Ekaterina Levental -muziektheater
20:00 Spiesheem 54
Muziektheater in het Ontmoetingshuis. Een indrukwekkend migratieverhaal van en door de gevierde mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental. 'De Weg' gaat over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie en is een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop. In deze persoonlijke voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Kaarten à € 15,00 via www.ontmoetingshuis.nl

16 november 2019

Veenendaal

Postzegelbeurs
9:30 Eikenlaan 3
Filatelistenvereniging Rijn en Grift e.o. organiseert van 09.30 tot 15.30 uur haar postzegelbeurs in het gebouw aan de Eikenlaan 3 3901 XA te Veenendaal Toegang en parkeren gratis. Inlichtingen, reserveringen van tafels: tel.: 06 182 128 22 of email: secretaris@fv-rijnengrift.nl

Winterreise van Schubert in de Westerkerk
16:00 Goudvink 2
De Veenendaalse bas-bariton Kees Jan de Koning en de pianiste Carolien Drewes geven op 16 november een concert in de Westerkerk: Winterreise van Franz Schubert.

Rhenen

Achterbergse Winterfair
10:00 Korte Steeg 8
Zaterdag 16 november 2019 wordt er bij de Hersteld Hervormde Gemeente van Achterberg-Rhenen een winterfair gehouden. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Korte Steeg 8 te Achterberg. De opbrengst is voor het kerkgebouw.

19 november 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Android bij de HCC!Seniorenacademie
13:30 Eikenlaan 3
De HCC!seniorenacademie heeft op 19 november een speciale bijeenkomst en het thema is Android, in zaal Sola Fide Eikenlaan 3, Zaal open 13.00u - Aanvang 13.30u – Einde 16.00u.

Workshop Win-Win(st) denken
13:30 De Tinneweide 144a
Hoe werkt Win-Win(st) denken? Van probleem naar mogelijkheid. De workshop wordt gegeven door Ria Brinkhuis van coachpraktijk Veenendaal. Onze locatie is wijkcentrum Panorama, Tinneweide 144a. Opgeven kan via 0610696651 of via info@winwincafe.nl. Opgeven graag voor 12 november. Voor de workshop vragen we een bijdrage van 10 euro

Lezing Ineke Ludikhuize over mantelzorg
19:30 Kees Stipplein 74
Op dinsdag 19 november spreekt Ineke Ludikhuize in De Cultuurfabriek over haar boek Een warme jas, waarin ze herkenbare situaties van mantelzorgers uit het hele land bespreekt. Ludikhuize geeft deze lezing als aansluiting op de interactieve tentoonstelling 'Mantel der Liefde', die tot 30 november te bezoeken is. De lezing vindt plaats op dinsdagavond 19 november van 19.30-21.30 uur. Tickets kosten 7,50 euro en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl.

Alzheimer Café Veenendaal
19:30 Kerkewijk 77
Op dinsdag 19 november 2019 bent u van harte welkom om te horen wat Tejo Hylkema, slaapdeskundige, kan vertellen over het belang van Slapen bij Dementie. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie, familie, buren, hulpverleners en andere belangstellenden. De bijeenkomsten zijn gratis, inclusief consumpties. Locatie: Zaal De Zwaai van De Engelenburgh, Kerkewijk 77, 3901 ED Veenendaal. Parkeren: gratis Inloop vanaf 19 uur. Start programma: 19.30 uur Vanaf 21 uur gelegenheid voor napraten.

20 november 2019

Veenendaal

Schoonheidsbehandeling (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
Laat je heerlijk verwennen in de stoel van Beautysalon La Vie Pure. Even een moment van ontspanning en tijd voor jezelf. Maak een keuze uit de volgende tijden en meld je aan: - 9.00 uur - 10.30 uur Meer informatie e/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Rhenen

Herdenking "kruis op de berg"
14:30 Veenendaalsestraatweg
Samen met nabestaanden, jongeren, burgemeesters en belangstellenden herdenkt het Ichthus College zes verzetsmensen, die 75 jaar geleden werden doodgeschoten op deze plaats. Ook wordt de omgekomen Maria van Ravenswaaij(negen jaar) herdacht. Iedereen is welkom. Parkeren bij de Groene entree.

Veenendaal

De sprookjesachtige tuinen van Monet
19:30 Kees Stipplein 74
Op woensdag 20 november verzorgt kunsthistorica Diana Kostman in De Cultuurfabriek een lezing over de wereldberoemde schilderijen van de Franse impressionist Claude Monet. Tijdens de lezing in De Cultuurfabriek neemt kunsthistorica Diana Kostman je mee langs de sprookjesachtige tuinen van Monet in Giverny, zijn schilderijen geïnspireerd door deze tuinen en de invloed die zij hadden op andere kunstenaars. Tickets kosten €7,50 en zijn te koop bij de servicebalie van De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl.

Veenendaal

Novemberdebat 2019
20:00 Duivenwal 1
De SP houdt haar jaarlijkse novemberdebat. Vanaf 19:30 gaat de zaal open in Activiteitencentrum Duivenwal, aan duivenwal 1 te Veenendaal. Het onderwerp is 'Gelijkwaardigheid in een ongelijke samenleving'. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.