• Archief BDUmedia/Aart Aalbers

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 oktober 2019

Veenendaal

Netwerk Café bij het Win-Wincafé
9:30 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café is dé plek om te netwerken voor werkzoekenden en ZZP ers. Van 9.30 uur tot 12 uur staan koffie en thee klaar in wijkcentrum Panorama aan de Tinneweide 144a.

Netwerk Café Plus bij het Win-Win Café
12:00 De Tinneweide 144a
Het Win-Win Café is dé plek om te netwerken tussen werkzoekenden en ZZP'ers. Regelmatig verzorgt het Win-Win Café een Netwerk Café Plus. Op 10 oktober is Martine Floor van MBeetrainingen te gast. Heb je vragen over netwerken/solliciteren via Facebook of LinkedIn? De bijeenkomst begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur in Wijkcentrum Panorama.

Workshop Social Media
13:30 De Tinneweide 144a
Op donderdag 10 oktober van 13:30 tot 16:30 organiseert het Win-Win Café in samenwerking met MBee Social Media Trainingen een workshop over Social Media. Deelname aan deze workshop kost 10,- euro. Je kan je opgeven door te bellen naar 06-10696651 of een mail te sturen naar info@winwincafe.nl.

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Berhardlaan 34
Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage. Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

Creatief atelier voor (ex)kankerpatiënten
19:30 Parallelweg 50
Stichting Invitee organiseert al een aantal jaren creatief middagen/avonden voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Tijdens het creatief atelier kun je je creativiteit aanspreken om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen. We werken met verschillende materialen en technieken. Ervaring of speciale talenten zijn niet nodig, je wordt naar behoefte gestimuleerd en begeleid. Het creatief atelier wordt verzorgd door Ellis ten Brink van De HutSpot.

11 oktober 2019

Veenendaal

Make over voor (ex)kankerpatiënten
9:00 Prins Bernhardlaan 34
Tijdens de make-over laten wij je zien hoe je met kleine aanpassingen in je look al een grote verandering kunt realiseren. De make-over sessie duurt zo'n 60 minuten en wordt verzorgd door Arieta Hoek van Bliss Cosmetics en Patricia van de Broek van Kapsalon Haarzaak. Er is plaats voor 2 personen. Meer informatie en/of aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Succesvolle voorstelling Melk & Dadels
20:00 Kerkwijk 10
Na het succesvolle Nobody Home maakte regisseur Daria Bukvic in samenwerking met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. Wegens succes komt deze voorstelling op 11 oktober naar Veenendaal, in De Lampengiet.

12 oktober 2019

Veenendaal

Boekenmarkt Scheepjeshof
9:00 Scheepjeshof
Overdekte Boekenmarkt plaats in winkelcentrum de Scheepjeshof. Van 9 tot 17 uur staan hier vele kramen met tweedehands boeken.

Veenendaal

Bezinning
10:00 Prins Bernhardlaan 26
Mannenthemadag Veenendaal houdt op 12 oktober van 10.00 tot 13.15 uur een themamorgen met het onderwerp 'Volhouden, kunst of gunst?' Sprekers: ds. J.J. Mulder (Herv. pred. Krimpen a/d IJssel) en ds. J.L. de Jong (Chr. Ger. pred. Soest). Dagvoorz.: ds. G.F. Willemsen, Veenendaal. Locatie: Gebouw Maranatha, (Julianakerk), Prins Bernhardlaan 26, Veenendaal. Gratis parkeergelegenheid en gratis lunch. Dames zijn ook van harte welkom. Aanmelden: www.mannenthemadagen.nl of via jvancapelleveen@solcon.nl

Veenendaal

Veiligheidsdag
11:00 Spiesheem 54
Burgerinitiatief Schoon en Veilig Oost houdt veiligheidsdag voor aandacht over snelheid en gedrag in het verkeer. Kom voor een demonstratie van de snelheids-remtest, en voor de kinderen een verkeersplein en een fietscheck. Programma: 11.00 uur: welkom en start door wethouder Stroobosscher 11.15 - 11.45 uur: remwegdemonstratie 11.00 - 14.00 uur: * Fiets/verkeer parcours voor de kinderen. * Fietsenmaker controleert de fietsen die meedoen aan het fietsparcours. * Dolores de Veenendaal-fietsstad-2020 mascotte is aanwezig. * Verkeersbord ontwerpen (wedstrijd) * Laseren/snelheidsmeting * Wijkagent en BOA's zijn aanwezig met politieauto en fietsen * Spuitkrijtmallen aanbrengen op de weg * VVN (niet aanwezig) stelt informatie ter beschikking: 30-KM stickers e.d.

Taboedoorbrekend theater over kanker
20:00 Spiesheem 54
Zaterdag 12 oktober speelt Kitty van Mil haar theatersolo Niemandsland (over)leven met kanker in Veenendaal. Theater Niemandsland: za. 12 oktober 2019. Aanvang 20.00 uur. Locatie: Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, Veenendaal. Kaarten à 13,50 euro incl. consumptie, online verkrijgbaar via www.ontmoetingshuis.nl of een half uur voor aanvang aan de zaal. Info: activiteit@ontmoetingshuis.nl of 0318-724980.

Rhenen

Open dag Drumband Rhenen
14:00 Veerweg 1
Voor de allerjongsten start de interne opleiding van Drumband Rhenen met de Algemene Muzikale Vorming (AMV) bij de Music Kids. Binnen deze groep wordt het enthousiasme voor muziek gewekt en wordt tevens de mogelijkheid geboden om alvast eens een kijkje te nemen binnen de vereniging. Dit eerste deel van de interne opleiding is gratis en vrijblijvend. De kinderen kunnen alles vragen en mogen elk instrument vastpakken. De open dag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in clubgebouw De Westpoort aan de Veerweg 1 in Rhenen.

Evensong Cunerakerk Bath Abbey Choir
16:30 Kerkplein ong
Voor de tweede keer dit jaar vindt er een Choral Evensong plaats in de Cunerakerk van Rhenen, verzorgd door het Bath Abbey Choir uit Engeland. Toegang gratis / collecte.

Shean Bowers orgelconcert
20:00 Kerkplein ong
Shean Bowers is Assistant Director of Music van Bath Abbey. Als begeleider, recitalist en koorregisseur trad Shean op in heel Engeland maar ook in Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Met dit concert presenteert Klassiek aan de Rijn het nieuwe Hauptwerk Concertorgel. Entree 10 euro/ CJP/student 5 euro/ Jeugd t/m 18 jaar gratis. Meer informatie en kaarten www.klassiekaanderijn.nl

Fluitiste Abbie de Quant
20:00 Beukenlaan 2
Abbie de Quant - fluit Maarten den Hengst - piano Carel Alphenaar - voordracht Een programma rond de Russische componist Sergei Prokofjev (1891 - 1953). Zijn muziek wordt afgewisseld met fragmenten uit de dagboeken van Prokofjev. Naast werk van Prokofjev klinkt er ook een fluitsonate van de non- conformistische Russische componist Edison Denisov (1929 - 1996).

13 oktober 2019

Veenendaal

Samen zingen op zondagavond
19:30 Grote Beer 10
Op zondag 13 oktober wordt er weer een zangavond gehouden in de kerkzaal van De Meent aan de Grote Beer 10. Op het programma staan geliefde geestelijke liederen, gezangen en psalmen, die kundig worden begeleid op orgel en piano. De zangavond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij.

15 oktober 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

Zing Nederlands met me
13:00 Van Reedeweg 77
Leer Nederlandse woorden door te zingen! Brits onderzoek toont aan: een andere taal leer je sneller door liedjes te zingen. 'Zing Nederlands met me' gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is iedereen welkom: mensen die de taal willen oefenen én mensen die gewoon lekker mee willen zingen. Je wordt begeleid door dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard. 'Zing Nederlands met me' wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBFonds en het VeenendaalFonds.

16 oktober 2019

Veenendaal

Workshop Haken Basistechnieken

19:30 Gortstraat 146
Tijdens de workshop basistechnieken leer je alle basissteken van het haken: opzetten, losse, vaste en stokjes. De prijs van de workshop in onze werkruimte bedraagt 20,00 euro per persoon. De prijs is inclusief een haaknaald, een bolletje katoen en een uitgebreide uitleg om thuis mee verder te kunnen. Je kunt je opgeven via het contactformulier op www.dehippehaaknaald.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.