• Het comité voor het zaterdag te openen DOWNTOWN.

    Coll. Comité Open Monumentendag/Dag ArchitectuurHennie Henzen

Dit is er deze week te doen in Veenendaal

VEENENDAAL VeenendaalseKrant.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

12 september 2019

Veenendaal

Netwerk Café
9:30 De Tinneweide 144a
Op donderdag 12 september is er weer een Netwerk Café van het Win-Win Café in wijkcentrum Panorama. Het Win-Win Café is dé locatie voor zzp'ers en werkzoekenden om in een ongedwongen sfeer te netwerken. Koffie en thee staan vanaf half 10 klaar.

Veenendaal

Massage voor (ex) kankerpatiënten
14:00 Prins Bernhardlaan 34
,,Een moment van ontspanning en een positieve ervaring met je lichaam dat zoveel te verduren heeft: dat kan een ontspanningsmassage voor jou betekenen", raadt Stichting Invitee aan. ,,Stichting Invitee biedt jou graag de mogelijkheid om even uit de drukte en zorgen te stappen die ziek zijn met zich meebrengen. Belangrijk voor de massage is dat je behandelend (huis)arts akkoord is. De massage wordt verzorgd door Hsuch Yeing Chu van GoZen Wellnes Massage." Meer informatie en/of aanmelden: http://stichtinginvitee.nl/activiteiten Aanmelden kan ook via: activiteit@stichtinginvitee.nl

13 september 2019

Veenendaal

Dag vd Architectuur en Open Monumentendag
19:30
Ook dit jaar wordt in Veenendaal gezamenlijk de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag gehouden. Momenteel staat de voormalige Pniëlkerk aan het Thoomesplein nog in de steigers maar zeer binnenkort zal hier DownTown Veenendaal verschijnen, de nieuwste plek van plezier voor Veenendaal. De opening vindt plaats op de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag 2019 op 14 september om 10.00 uur. Verder zullen er tal van andere activiteiten te beleven zijn van DownTown, het Spectrum, het stadsstrand en de Cultuurfabriek tot de voormalige ULO school, de Brugkerk, de Oude kerk en de molens. Meer informatie over het programma: www.architectuurcentrumveenendaal.nl

Veenendaal

Avond van de Architectuur | deGilbertgaard
19:30 Kees Stipplein 72
Op vrijdagavond 13 september wordt tijdens de Avond van de Architectuur de eerste Gilbert Architectuurprijs uitgereikt. Het is de aftrap van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier'. Landschapsarchitecten lichten hun plannen kort toe en de jury maakt de winnaar bekend van de prijsvraag de 'Gilbertgaard'. De inzendingen worden tevens tentoongesteld in de Cultuurfabriek tot 21 september. Plaats van handeling is het Spectrum (Kees Stipplein 72); aanvang 20.00 uur (met inloop vanaf 19:30 uur). Omdat toegangskaarten beperkt zijn, verzoekt de organisatie belangstellenden zich gratis aan te melden via eventbrite. https://architectuurcentrumveenendaal.eventbrite.nl

Veenendaal

Panfluitconcert 'Van Bergen en Bloemen'
20:30 Kees Stipplein 72
Panfluitduo Mugurel (Nadja Spooren en Marlies de Roos) geeft vrijdag 13 september een concert, 'Van Bergen en Bloemen', in het Spectrum. Kijk voor info op www.demuzen.nl.

14 september 2019

Rhenen

Plekken van Plezier
12:00 Rijnstraat
De Blauwe Bever vaart op 14 september, tijdens de Open Monumentendag/Kleurrijk Rhenen vanaf de Loswal aan de Rijnkade in Rhenen. Voor bezoekers van deze dag is, voor een minimaal tarief van 1,50 euro per persoon een vaarexcursie van ongeveer 40 minuten beschikbaar. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar 'Plekken van Plezier' en de Blauwe Bever zal zo aan het plezier een bijdrage leveren. Er wordt die middag drie keer gevaren, vertrektijden zijn 12:00 uur, 13:00 uur en 14:00 uur. Kaarten voor deze vaarten zijn voor € 1,50 zijn uitsluitend verkrijgbaar op de dag zelf bij de kraam van het Cultuurplatform Rhenen. Deze staat in de Kerkstraat in het centrum van Rhenen, direct onder poortjes bij de Bruna door. Wees snel, want er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer info & reserveren via www.deblauwebever.nl/reserveren/

Veenendaal

Peuter en kleuterdans in Ontmoetingshuis
12:45 Spiesheem 54
Muziekschool de Muzen keert met peuter- en kleuterballet terug naar het Ontmoetingshuis. Vanaf zaterdag 14 september wordt opnieuw gestart met nieuwe, korte cursussen. De jaarcursussen peuter- en kleuterballet worden gegeven in Spectrum. Kijk voor alle info op www.demuzen.nl.

Rhenen

Muzikale Verrassing
14:30 Kerkplein
Het thema van Open Monumentendag 2019 is: 'Plekken van plezier' Oratoriumkoor Euphonia zorgt in de Cunerakerk voor zo'n plek van plezier met een muzikale verrassing. Aanvang 14.30 uur precies, Cunerakerk Rhenen.

17 september 2019

Veenendaal

Zingen voor je leven koor
10:00 Kees Stipplein 72
,,Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied kan zijn of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je Leven koor Veenendaal is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd", legt Stichting Invitee uit. ,,Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier. Miriam Drost is de dirigent van het Zingen voor je Leven koor. Zij heet je van harte welkom." Meer informatie en aanmelden: stichtinginvitee.nl of activiteit@stichtinginvitee.nl

18 september 2019

Veenendaal

Vrouwenochtend
9:30 Prins Bernhardlaan 26
Op woensdag 18 september is er een PKN vrouwenochtend in gebouw Maranatha, Prins Bernhardlaan 26. Schrijfster Joke Verweerd komt spreken over rouwverwerking. Tijd: 9.30-11.30 uur. Kosten: 3 euro. Er is kinderoppas.

De Klomp

Prinsjesdaglunch voor ondernemers
11:30 Stationsweg 5
Tijdens de Prinsjesdaglunch Veenendaal krijgen ondernemers uit Veenendaal en omgeving een toelichting op het in de Miljoenennota opgenomen Belastingplan 2020 en de impact op het bedrijfsleven. Programma: 11.30 uur inloop; 11.45 uur lunch; 12.30 uur opening, presentaties en napraten tot 13.45 uur. Aanmelden via BOVeenendaal.nl Deze Prinsjesdaglunch wordt mogelijk gemaakt door gemeente Veenendaal, VNO-NCW VeluweVallei, Schuiteman Accountants & Adviseurs, Rabobank Vallei en Rijn en Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal.

Veenendaal

Martijn Fischer zingt hits van Hazes
20:00 Kerkewijk 10
,,Na zijn succesvolle clubtour met de hits van Hazes komt Martijn Fischer met Hazes repertoire naar De Lampegiet. Met grootse en meeslepende teksten bezingt Fischer thema's als de liefde. Even later weer klein en ingetogen alledaags. Zo is Hazes van iedereen! Vier met Martijn Fischer en zijn band wat André Hazes sr. ons heeft nagelaten", nodigt het theater uit. De voorstelling start om 20:00 uur.

20 september 2019

Veenendaal

Kledingbeurs - Ontmoetingshuis
15:30 Spiesheem 54
,,Op de dames- en kinderkledingbeurs kun je je nog mooie en hippe kleding die je niet meer gaat dragen inbrengen. Deze worden op de beurs verkocht", lichten de initiatiefnemers van Kledingbeurs Veenendaal toe. ,,Om te zorgen dat je kleding verkocht wordt, is het belangrijk dat het schoon, heel en eigentijds is. Breng alleen die kleding in waar een ander echt nog blij van wordt. Voor kinderkleding de maten 86-176 en voor dameskleding alle maten. Op 6, 10 en 12 september tussen 8.30-9.00 uur en van 13.45 en 14.15 uur kun je een stickerpakket met instructie kopen. Dit is voor 18 kledingstukken en kost 3 euro. Inbreng: 19 september tussen 19.30-21.00 uur. Op vrijdag 20 september is de beurs van 15.30-20.00 uur. De verkoop is voor iedereen toegankelijk. 80 procent van de opbrengst is voor jou, 20 procent gaat (na aftrek van kosten) naar het goede doel. Je kunt bij inbrengen aangeven of je de niet verkochte kleding gedoneerd mag worden aan Kledingbank Veenendaal." Informatie: Facebook: @kledingbeursveenendaal of mail naar kledingbeursveenendaal@outlook.com

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.