Activiteiten IVN ,,lopen heel goed"

VEENENDAAL Struinen in de Palmerswaard, burlen van edelherten en een paddenstoelenexcursie, zo maar drie publieksactiviteiten (van de 37 in totaal dit jaar) die de afdeling Veenendaal-Rhenen van het IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in september in de aanbieding heeft.

,,Het loopt heel goed", laat Nico Bosman weten. Hij heeft één jaar geleden de voorzittershamer overgenomen van Bert de Ruiter. Met 350 leden en donateurs is de afdeling één van de grootste in het land ,,en misschien wel de meest actieve."

De deelname aan de excursies loopt uiteen en hangt van het thema af, maar meestal zijn er veel belangstellenden. Zo namen zestig mensen eerder dit jaar deel aan een arrangement met een stamppotmaaltijd, gevolgd door een presentatie en excursie over bosuilen. Eén van de excursies naar de paddentrek daarentegen trok slechts vier deelnemers, maar bij die gelegenheid kwam de regen met bakken uit de hemel. ,,Het gaat altijd door, de gidsen zijn er onder alle omstandigheden. Als er helemaal niemand is gaan ze naar huis", laat Jannie van der Linden weten.

Zij is verantwoordelijk voor het jaarprogramma. ,,Ik ben er het hele jaar druk mee. Eind oktober geven de gidsen aan waar ze willen gidsen en waarover. In december gaat het programma naar de drukker." Zij coördineert ook de activiteiten van de scholenwerkgroep, waarbij ruim 1500 leerlingen van de groepen zes kennis maken met natuur en milieu. Meer informatie: www.ivnveenendaal-rhenen.nl.