• Aart Aalbers

Achthonderd kinderen kunnen naar het Bouwdorp

VEENENDAAL Het Bouwdorp, waar bouwbedrijf Frank van Woerden zijn naam aan gegeven heeft, is in Veenendaal al decennia lang voor kinderen het grootste evenement. Ver van te voren zijn alle beschikbare 750 kaarten over de toonbank gegaan. Bij de ingang van het Bouwdorp worden geen kaarten meer verkocht. In totaal kunnen 800 kinderen aan het meerdaagse festijn deelnemen. Honderd vrijwilligers zijn er om alles in goede banen te leiden. Maandag 20 augustus zullen in alle vroegte veel kinderen voor de poort staan te trappelen om op het Bouwdorp aan de gang te gaan.

Er worden hutten gebouwd en op de laatste dag komt traditiegetrouw de burgemeester de bouwsels bekijken en hij reikt vervolgens de gouden, zilveren en bronzen spijker uit aan de winnaars. Voor de grootste pechvogel is er een kromme spijker. Ieder jaar is er een ander thema, dit jaar is dat ´Veenendaal over 100 jaar´. ,,De kinderen kunnen fantaseren hoe Veenendaal er dan uit zal zien en dat vorm geven met gebruik van materialen. Er zijn ook andere activiteiten, zoals knutselen, sport en spel, een filmpje kijken of gewoon even uitrusten in de rusttent", aldus Saskia de Graaf, die voor haar jarenlange inzet voor het Bouwdorp eerder door de gemeente werd onderscheiden.

Ook kinderen met autisme krijgen de mogelijkheid mee te doen met alle activiteiten. Voor deze kinderen begint en eindigt de dag op andere tijdstippen, zodat grote drukte wordt vermeden. ,,Er is veel structuur en voorspelbare en persoonlijke begeleiding. Deze kinderen moeten vooraf worden aangemeld zodat voor voldoende begeleiding kan worden gezorgd." Dat kan via auti-bouwdorp@hotmail.com De begeleiders nemen dan contact op met de ouders.

Een week Bouwdorp kost 12,50 euro. De voorverkoop begint 1 juni bij Jumbo Petenbos aan de Paddestoelenlaan 40, Jumbo Aller Erf aan het Ronde Erf, Bruna Ellekoot aan de Veenslag en Primera Van Walsem aan het Slotemaker de Bruïneplein. Nadere informatie en aanmelding voor vrijwilliger: s.van.degraaf@live.nl.

Bron video: Aart Aalbers. Impressie Bouwdorp 2017.