• Aart Aalbers

Achthonderd extra 'bouwvakkers' aan de slag in Veenendaal

VEENENDAAL Stichting Bouwdorp Veenendaal heeft vanaf maandag achthonderd bouwvakkers in dienst genomen. Deze hopen in slechts vier dagen een geheel nieuwe wijk te timmeren. De hekken waren slechts een half uur open of de jeugdige timmerlieden waren al driftig aan het zagen en timmeren met van huis meegebrachte spijkers.

Hoefden ze tenminste niet in de rij te staan voor de spijkerafgifte tent. Het thema is dit jaar: Duurzaam. Hoofdsponsors van dit project in deze laatste schoolvakantieweek zijn Bouwbedrijf Van Deelen en de gemeente Veenendaal. Ook andere Veense bedrijven zoals Donkelaar containers, Rijksen Transport en Sanorice helpen belangeloos mee.

Goudreinet zorgt voor gratis fruit en enkele medewerkers van Boers advocaten helpen een handje. Donderdagmiddag komt de burgemeester en gaat samen met Bouwbedrijf Van Deelen de nieuwbouwwijk keuren en enkele prijzen uitdelen. Vanaf 15.15 uur zijn ook ouders welkom. Overigens kunnen de (groot)ouders ook nog op donderdagavond tussen 19.00 en 20.30 de bouwwerken komen bezichtigen.

Bekijk alle foto's van Bouwdorp 2016 in ons foto-album.