• Archief BDUmedia

Aanpassen fietspaden en bushaltes Voorpoort

VEENENDAAL De aanleg van de autotunnel onder het spoor Utrecht-Arnhem zorgt voor een aantal veranderingen. De tunnel wordt naar verwachting 13 april dit jaar opengesteld. Dan gaat het autoverkeer van Veenendaal naar Ede over de Voorpoort rijden en wordt de huidige verbinding over de Nieuweweg Noord gesloten. Dat vraagt om een aanpassing aan de fietspaden op de Voorpoort om voor het veilige doorstroming te zorgen. ,,Met het aanpassen van de fietspaden zal het fietsverkeer op de snelfietsroute Veenendaal-Ede het drukke doorgaande autoverkeer niet meer hoeven kruisen bij de twee rotondes van de Voorpoort", aldus wethouder Engbert Stroobosscher.

Gerard van Wijk

Het gebruik van het openbaar vervoer wordt naar verwachting gestimuleerd omdat buslijn 83 hier zal gaan rijden. Met vier nieuwe bushaltes, verdeeld gelegen tussen de Nieuweweg Noord en de Kazemat, zijn er twee opstapplaatsen. Deze zijn nodig voor een goede spreiding op het bedrijventerrein De Batterijen. ,,De ene bedient het oostelijke deel en de andere het westelijke deel van het bedrijventerrein en ook de woningen en bedrijven aan de Nieuweweg Noord. Haltes liggen op loopafstand van de bestemmingen.

Er dienen wel tal van aanvullende infrastructurele werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo moeten er 18 bomen worden verplaatst binnen het werkgebied ,,zodat het groene karakter van het gebied behouden blijft."