• Politie

„De juwelen zijn nooit bij ons afgegeven"

VEENENDAAL De juwelen die door twee Veense jongens nabij de surfvijver gevonden werden, blijven spoorloos. De jongens hadden de juwelen ingeleverd bij de politie in Veenendaal, die ze volgens zeggen afgaf bij de afdeling Gevonden en Verloren Voorwerpen (GVV) op het Veense gemeentehuis. Nadat een jaar verstreken was, beriepen de jongens zich op het eigendomsrecht. De juwelen met een nieuwwaarde van meer dan duizend euro bleken echter spoorloos te zijn. De juwelen blijken nu nooit bij de GVV te zijn afgegeven.

Na een publicatie in deze krant kondigde burgemeester Wouter Kolff via Facebook een onderzoek aan. Ook liet hij de jongens op het gemeentehuis komen en gaf hij hen een cadeaubon. Bij navraag over het onderzoek bleek dat naar aanleiding van dit voorval onderzoek is gedaan naar het proces GVV.

Krijn Weeda van Communicatie geeft aan: ,,Dit onderzoek is voor intern gebruik om daar waar nodig aanpassingen te kunnen doen aan ons proces." Er is volgens Weeda geen onderzoek ingesteld naar de gang van zaken rondom de verdwenen juwelen. ,,De juwelen zijn zoals we eerder hebben aangegeven nooit bij ons afgegeven en/of geregistreerd."