• Gemeente Veenendaal

´Post van Piet´ met financiële kerstcadeaus

VEENENDAAL De van de gemeenteraad afscheidnemende burgemeester Piet Zoon had als afsluiting van zijn afscheidsspeech nog een drietal zogeheten ingekomen stukken, door hemzelf ´post van Piet´ genoemd. Het bleken op de valreep van zijn burgemeesterschap nog enige brieven met inhoud, als een soort kerstcadeaus aan de Veenendaalse samenleving.

Zo kon Zoon melden dat er ten behoeve van het Gilbertjaar, de herdenking van Gilbert van Schoonbeke, 80.000 euro is geschonken. De provincie Utrecht is gul met 50.000 euro voor een activiteit of activiteiten in de culturele sfeer. Een fonds maakt 30.000 euro over voor het project landverhuizers, ook in het kader van het Gilbertjaar.

Verder kwam uit de ´post van Piet´ een aantal subsidietoekenningen van Provinciale Staten van Utrecht, voor projecten in het kader van FoodValley. Met betrekking tot de door Veenendaal gewenste ICT-campus komt anderhalf miljoen euro op tafel. De provincie Gelderland is één van de financiële verstrekkers, ook tegen de achtergrond van FoodValley. De Economic Board Utrecht bevindt zich onder de andere investeerders, zij biedt nieuwe en bestaande initiatieven een podium en helpt bij de financiering van initiatieven. Zoom bracht nog in herinnering dat recent de provincie de bouw van nieuwe kantoren een halt toegeroepen heeft. Dat is een streep door de rekening van de gemeente Veenendaal die het voornemen heeft de ICT-campus op bedrijventerrein De Batterijen te realiseren.