Lokaal lezersnieuws

Wat leefde er in de wijk Rhenen Hoog?

Buurtbewoners willen graag met andere buurtbewoners de historie van de wijk Rhenen Hoog weer opnieuw in beeld brengen. Heeft u nog  een doos met mooie foto’s op zolder staan van de wijk Rhenen Hoog ?

Naar het Leersumse Veld

Vrijdag 2 augustus zijn wij als Zonnebloem Veenendaal en Rhenen naar bezoekerscentrum het Leersumse Veld van Staatsbosbeheer geweest. Een hele leuke, leerzame en lekkere middag.           

Novente kiest voor een ZILVEREN PARTNERSCHAP!

Novente, een creatief en digitaal bureau, mede verantwoordelijk voor de lay-out van ons recent verschenen impactrapport, onze kerken- en bedrijvenflyers en onze partnertegels, had wat ons betreft al zijn strepen verdient!

EHBO CURSUS RENSWOUDE SCHERPENZEEL september 2019

September 2019 gaan wij weer van start met de basiscursus EHBO, er is nog ruimte voor enkele cursisten. In deze cursus leer je wat je moet doen en wat misschien nog wel belangrijker is, wat je moet laten bij het hulpverlenen.

Zomeravondwandeling Amerongse Bos

Op woensdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg.

Koppel bedenkt bijzonder initiatief met hun trouwerij voor de kritische situatie in Griekenland

Veenendaal, 29 juni 2019. Ook al horen we er niet zoveel meer over: in Griekenland komen nog steeds mensen aan die opzoek zijn naar een hoopvolle toekomst. Vluchtelingenkamp Moria barst momenteel met ruim 7000 inwoners uit zijn voegen.

Burendag 2019 Engelenburg

28 september 2019 is het weer burendag, de bewonerscommissie Engelenburg zal dan ook weer actief zijn.

Zij organiseren een rommelmarkt, kinderattracties en een gezellig terras waar u onder het genot van een kop koffie of thee en een gebakje kennis kunt maken met mensen uit de buurt.

Opbrengst van De Oude Kassa in juli

De netto opbrengst van De Oude Kassa was in de maand juli  € 2600,00. De ene helft gaat naar Anneke v.d. Kouwe in Roemenië en de andere helft is bestemd voor Grain for Life International. Zij ontvangen ieder  €  1300,00.

Uitbreiding en innovatie: De Rooy verhuist naar Veenendaal

De Rooy uit Ederveen heeft wat om naar uit te kijken: in 2020 verhuizen zij naar een groter pand aan de snelweg in Veenendaal, op Bedrijventerrein de Batterijen. Naast de A12 wordt binnenkort  gebouwd aan het nieuwe, inspirerende pand van dit familiebedrijf.

Ook buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling is nu bijna een jaar geleden van start gegaan in Rhenen en steeds meer mensen weten hun weg hiernaar te vinden. Een en ander betekent dat het huidige team buurtbemiddelaars het steeds drukker krijgt!

Pagina's