Deel je nieuws

Werelds koken cursus

Dinsdag 29 oktober start de cursus ‘Koken door Wereldkeukens’ onder leiding van chef-kok Jean Paul Smeets van de Touring Kitchen in het Ontmoetingshuis. Mexicaans (Tex-Mex), Cajun (Louisiana Cuisine) en Indisch zijn de wereldkeukens waaruit gaat worden gekookt.

Cursus Houtsnijwerk

Donderdag 31 oktober start de cursus ‘Houtsnijwerk voor beginners’ onder leiding van vakman Ubald Elshuis in het Ontmoetingshuis. Deelnemers maken kennis met hout en gereedschap, gutsen en flessenhamers. Zij gaan hakken naar voorbeeld of eigen ontwerp.

Jeugdschaakcursus-doe mee!

Dinsdag 29 oktober start de cursus ‘Schaken leer je zo’ voor kinderen vanaf 8 jaar in het Ontmoetingshuis. De cursus wordt gegeven door ervaren schakers van de Veenendaalse Schaakvereniging. Deelnemers leren naast de basisregels, sluwe plannetjes, slimme combinaties en gerichte aanvallen.

Kindertheater 'Het Astronautje'

Donderdag 31 oktober is de kindervoorstelling v.a. 4 jaar, ‘Astronautje’, naar de boeken van astronaut André Kuipers, te zien in het Ontmoetingshuis. De voorstelling start om 15.30 uur en vanaf dan duiken de kinderen onder in de wereld van de ruimtevaart.

Rolski / Cross Skate clinic / Langlauf

Kennismaken met Rolski en Cross Skate? Op woensdag 23 oktober om 19.00 organiseren we clinics Rolski en Cross Skate. Dit zijn beide varianten van langlaufen.

Locatie: Edese IJsvereniging, Langekampweg 6. Meer info en inschrijven op http://www.trollnordicsports.nl

Lotgenotencontactavond

Lotgenotencontactavond “Stiebo” met Bingo en verloting De Gehandicapten Organisatie “Stiebo” regio Midden Nederland organiseert maan-dag 28 oktober haar maandelijkse lotgenotencontactavond voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen.

Dag van de Mantelzorg Rhenen: luxe high tea en een goed gesprek

Op zaterdag 9 november vindt de Dag van de Mantelzorg plaats in de gemeente Rhenen. Op deze dag maakt de gemeente haar waardering kenbaar voor mensen die langdurig en intensief zorgen voor hun naaste.

Beleef Fort aan de Buursteeg in het donker

Op zaterdag 26 oktober 2019 vertrekt om 21:00 een bijzondere rondleiding over Fort aan de Buursteeg. Ontdek de avonturen op het fort in het donker. We doen mee aan de landelijke actie Nacht van de Nacht en vertellen bijzondere verhalen over het fort.

Workshop Hoe veilig is uw huis?

Brandveiligheid-Hoe veilig is uw huis? Het Veens Vrijwilligers College organiseert samen met Veiligheidsregio Utrecht een bijeenkomst over brandveiligheid.

Maak kennis met MKC Aan de Basis

Montessori Kind Centrum (MKC) Aan de Basis zet eind oktober en begin november de deuren open voor alle belangstellenden uit Veenendaal en in het bijzonder voor ouders met jonge kinderen.

Pagina's