Lezersnieuws

RBT HEUVELRUG & VALLEI EN GILBERTJAAR STARTEN SAMENWERKING

Heel 2019 staat in het teken van het Gibertjaar in Veenendaal. Een goede reden voor Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal en Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei om de handen ineen te slaan.

Programma Filmhuis Veenendaal

Dit weekeind bij Filmhuis Veenendaal: Tully en A Casa Tutti Bene

Zilveren medaille voor Jesse de Heer op het WK OCR in London

Tijdens de World Championships Obstacle Course Racing in London wist de Veenendaler Jesse de Heer het zilver te behalen.

EHBO cursus

In januari 2019 start bij voldoende deelname een nieuwe EHBO-cursus met reanimatie/AED in Peuterspeelzaal Hummelhonk te Renswoude. De cursus wordt gegeven door een ervaren kaderinstructeur eerste hulp en hartreanimatie. Het gaat om circa 12-14 maandagavonden van 20.00 – 22.00 uur.

Zeer geslaagde herfstmarkt Utrechts Landschap/Amerongse Bos

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, hield Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer haar jaarlijkse herfstmarkt.  

Schrijfster Rosita Steenbeek bezoekt Boekhandel Van Kooten

Rosita steenbeek bezoekt op woensdag 7 november Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Zij houdt een lezing over haar boek "Wie is mijn naaste". Hierin verwerkte zij haar ervaringen met vluchtelingen die aankomen in Italië.

Ronald Naar zingt Franse chansons in het Beauforthuis

Op 11 november presenteert Ronald Naar zijn nieuwe chansonprogramma 'Emmenez-moi' in het Beauforthuis te Austerlitz. Hij vertolkt o.a. Brel, Aznavour, Renaud en Amélie-les-Crayons. Ronald organiseerde de afgelopen 8 jaar maandelijks het Lied van de Ziel in Het Venster.

SneeuwFit training voor de wintersport

De inzet van een skisimulator helpt wintersporters in de voorbereiding van de skivakantie. Skivereniging Gelderse Vallei wil met het nieuwe toestel de deelnemers aan de SneeuwFit-trainingen de skibeweging laten oefenen.

Zweminstuif

In de herfstvakantie, op vrijdag 26 oktober 2018, organiseert VZC zwemmen een zweminstuif. Het programma is speciaal geschreven voor jonge kinderen, met minimaal een B diploma, tussen de 5 en 10 jaar. Uiteraard is iedereen die mee wil doen welkom.

Clinic Nordic Walking op Kwintelooijen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat 15 jaar en dat is reden voor een feestje! Vier het met ons mee tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie. Een week vol verrassende activiteiten waarin je de bijzondere natuur en rijke historie van de Utrechtse Heuvelrug zelf kunt ervaren.

Pagina's