NLdoet

Meer dan 300.000 vrijwilligers, waaronder onze koning, burgemeester Wouter Kolff en zijn vriendin, wethouder Frits Beckerman, de plaatselijke SGP, Jaap Pilon, bewonerscommissie Holle Kamp en de Historische Vereniging Oud Veenendaal waren op 11 of 12 maart in touw en klaarden in ons land samen bijna 10.000 klussen! Het was een dag van 'geen moeten' maar helpen. Je maakt daarmee anderen ontzettend blij. Je doet iets dat je wellicht nog nooit gedaan hebt en werkt samen met mensen die je misschien nog nooit ontmoet hebt.

Bij sommige klussen kon je in de 'keuken' kijken van een instelling. Hierdoor kregen velen diep respect voor het personeel dat dagelijks met bijvoorbeeld mensen met een beperking werken. Hun geduld, hun tact, hun liefdevol verzorgen van een medemens. Goed om eens te zien! Zo hebben onder andere het dierenkamp in het Dragonder, het Stadsstrand, de gedenkstenen op Gedenkpark de Oude Begraafplaats, de Momo theaterwerkplaats en de tuin bij D'n Oak een verfrissende beurt gekregen. Allemaal zaken waar geen geld voor beschikbaar was, maar die wel een doorn in het oog voor bewoners en bezoekers waren. Soms klusjes die dringend gedaan moesten worden terwijl het aanvragen van budget alleen via een lange tijdrovende bureaucratische weg gedaan kon worden.

Half liggend op een gedenksteen met een tamponeer kurk in de hand, ontsponnen er op Gedenkpark de Oude Begraafplaats nuttige gesprekken tussen bewoners van de wijk Holle Kamp en wethouder Beckerman. Samen een meer dan honderd jaar oude gedenksteen leesbaar maken en gelijktijdig luisteren naar elkaars problemen. Super!

Noteert u ook alvast 21 of 22 maart 2017 in uw agenda? Doe dan (weer) mee met Veenendaal Doet!

Aart Aalbers