• Aart Aalbers

Hekje

Waarom staat er geen hekje om die nieuwe gracht? Dat is een veel gestelde vraag. Zelfs een raadslid twitterde: 'Waarom maar aan 1 kant een hekje?'

Aan de oostzijde is gekozen voor een hekwerk maar aan de westzijde is gekozen voor een meer natuurlijke afscheiding en wel met bomen. De gemeente gaat uit van de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers en plaatst daarom, net als tal van andere steden de laatste jaren doen, geen hekwerk. En, zo laat de afdeling communicatie optimistisch weten, dat levert geen problemen op. Dat laatste is zeker te hopen want wanneer je in oude kranten zit te snuffelen kom je nogal wat verdrinkingsgevallen in Veense waterpartijen tegen.

Zeker, de kinderen kunnen niet zomaar de Brouwersgracht inlopen. Langs de waterkant is een dikke balk van zo'n 13 centimeter hoogte geplaatst. De kleintjes, ook al rijden ze met een kinderfietsje, kunnen er niet inrollen. Mocht er toch iemand invallen dan kan een hulpverlener of de drenkeling zelf gemakkelijk in/uit de gracht klimmen. Her en der zijn aan de zijkanten van de gracht klimbeugels bevestigd.

Nu de omgeving van hun winkel er eindelijk super de luxe uitziet, gaan de ondernemers rond de Brouwersgracht daar op zaterdag 12 december een officieel tintje aan geven. Geef ze eens ongelijk! De winkeliers hopen dat wanneer u in 'het dorp' gaat shoppen, niet alleen een rondje door de Corridor en de Passage maakt. Een ommetje via de Hoogstraat, Brouwersgracht en Van Kreelpoort is zeker de moeite waard. Zelfs een pracht plek voor een mooie foto.

Een ondernemer die al zo lang wacht, mag u best belonen met een wandeling van een 'dubbele acht'!

Aart Aalbers

@aartaalbers