Drol

Afgelopen zondag was het heerlijk weer. Nog fris maar wel zonnig en dat was een fijne afwisseling van alle donkere wolken en hagel van de afgelopen tijd. Ik ging op pad met mijn vierjarige nichtje en we waren van plan om eens op het strand te gaan kijken en daarna nog even naar de Fazant, want de hippe koffietent was voor het eerst open op zondag.

Normaal gesproken kan je een kanon afschieten in ons dorp. Af en toe komt er een brakke fietser voorbij, er lopen wat mensen met honden rond en dat was het dan. Maar toen wij op het strand verschenen, liepen er zo 150 mensen! De één had een picknickmand mee, de ander was aan het badmintonnen en een aantal lag gewoon een krantje te lezen in het dorre gras.

Het zag er echt gezellig uit, maar hoe leuk ik het strand ook vind, ik moest mijn vrolijke nichtje toch waarschuwen voor al die vieze hondendrollen. Want overal tussen het gras liggen de bruine dingen. Dan denk ik: je gaat je hond uitlaten op het strand. Waar met mooi weer dorpsgenoten lekker liggen te relaxen. Dan ruim je je huisdierenrommel toch even op?

Gelukkig had mijn nichtje na al die drollen zin om 'lekker binnen te chillen.' Een heel goed idee!

Annelisa van Beek