• Peter van Veen

Finaleweken: VVA'71 tijdelijk in de wachtkamer

ACHTERBERG Na afloop van de wedstrijd SteDoCo - VVA'71 wist trainer Johan de Man niet wat voor gevoel hij over had gehouden aan de wedstrijd. Na het gelijkspel (2-2) overheerste vooral de trots over het spel van zijn ploeg, maar baalde hij dat ze niet inliepen op de nummer één. ,,We zitten in de wachtkamer", sprak De Man nuchter.

 

Jeroen van der Veer

 

Tegen de nummer één uit de hoofdklasse begon de achtervolger goed aan de wedstrijd. Het greep de tegenstander direct bij de keel en binnen tien minuten had er al een duidelijke voorsprong kunnen zijn. Toch moest het tot tien minuten voor rust wachten met juichen, nadat Ruben Rip de 0-1 binnen schoot. ,,Onze eerste helft was erg goed", complimenteerde de oefenmeester zijn ploeg.

 

Na de rust was de achterstand door de thuisploeg binnen een kwartier omgebogen. ,,De treffers vielen te snel", zag ook De Man. SteDoCo ging daarna met man en macht verdedigen en daar kwam VVA'71 maar nauwelijks doorheen. ,,Een compliment voor ons. Dat is een signaal dat wij dit seizoen als club nog meer naam hebben gemaakt."

 

Via een vrije trap van Mourad Marbou kwam het op 2-2, maar daar bleef het ook bij. Hierdoor is het gat met de koploper nog altijd zes punten. ,,Maar er zijn nog vier wedstrijden. Alles is nog mogelijk. Toch staren wij ons niet alleen daar blind op, want de periodetitel is ook belangrijk. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd leven en elke pot benaderen als een finale."

 

*Archieffoto*