• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: VVA'71 overklast koploper 

ACHTERBERG De kraker tussen VVA'71 tegen ODIN 59 had heel anders kunnen lopen als doelman Jaimy Schaap na twee minuten niet heldhaftig zijn lichaam voor de bal gooide. De doelman van VVA'71 keerde een inzet van de bezoekers, waarna de Achterbergers wakker werden. Met veel strijd en passie werd de koploper van de hoofdklasse met 3-0 verslagen.

 

Jeroen van der Veer

 

Het is kenmerkend voor de jonge doelman. Na een mindere periode bij DOVO is hij bij VVA'71 helemaal opgeleefd en tegen ODIN'59 liet hij wederom zien tot één van de uitblinkers te horen. ,,Afspraak was om vol druk te zetten. Dat je dan al zo snel een kans tegen krijgt, is wel even schikken. Gelukkig pak ik hem en werd de ploeg daardoor geholpen", aldus de nuchtere sluitpost.

 

Zijn redding was het startsein voor de aanvalsdrift van VVA'71. Met veel druk op de centrale verdedigers waren Denny van Loen en Ruben Rip ware plagen voor de bezoekers. ,,Via de analyse hadden we begrepen dat ze daar niet mee om konden gaan en dat is vandaag wel duidelijk geworden", aldus Rip.

 

Diezelfde Rip zorgde ervoor dat VVA'71 een droomstart had. Na zes minuten gaf hij breed op Mourad Marbouh, die met buitenkant links raak schoot. Twee minuten daarna werd dit trucje herhaalt, maar was Denny van Loen de schutter. ,,Ik had donderdag op de training voorgenomen vandaag elke bal te op doel te schieten, maar zij stonden er beter voor. Dat ik twee assists kon leveren, en dat we daardoor binnen tien minuten op 2-0 kwamen, is natuurlijk heerlijk."

 

Na de winterstop leeft Rip helemaal op en samen met Van Loen vormt hij een gevaarlijk duo. Beide spelers in vorm kregen in een ijzersterke eerste helft de kansen om de stand naar 3-0 te schieten, maar gescoord werd er niet. ,,Ik had het rustig", aldus Schaap. ,,Volgens mij heb ik één redding gehad en voor de rest stond de verdediging uitstekend."

 

Direct na rust was het voor VVA'71 taak het eerste kwartier door te komen en mede door een goede safe van Schaap lukte dit. ,,Daar sta je voor", lacht de keeper. ,,We wisten dat zij gingen komen en dan moet je scherp zijn. Het werd alles of niets en ik moest daarbij één keer vol naar de hoek. Na die redding leek het geloof bij ODIN'59 weg en kwamen wij weer in ons spel."

 

Zo nu en dan werden er prachtige aanvallen vertoond en trainer Johan de Man kon zijn ploeg alleen verwijten dat de kansen niet tegen de touwen gingen. ,,We hadden er wel zes kunnen scoren", wist ook Rip. Toch gebeurde dit niet en kwam alleen Luud Eijkemans nog op het wedstrijdformulier. Na een indraaiende vrije trap, was de centrale verdediger er als de kippen bij om het laatste duwtje tegen de bal te geven.

 

De mooiste aanval van de middag werd door Mike Versloot niet afgemaakt. Met Barcelona-achtig voetbal werd de verdediging van ODIN'59 uit elkaar gespeeld, maar de invaller kreeg de uitgespeelde mogelijkheid voor open doel niet tussen de palen. ,,We hebben vandaag laten zien dat we een goede ploeg hebben", aldus Rip. ,,Je wint met duidelijke cijfers van de koploper en nu is het de taak om ook de kleinere wedstrijden te winnen. Pas dan kan je praten over een kampioenschap."

 

Daar denkt zijn collega anders over, want als het aan Schaap is telt alleen de titel. Volgende week zijn de mannen vrij, maar dat weekend daarna wacht SteDoCo. ,,Win je die, dan sta je er echt goed voor", aldus Schaap.