Finaleweken: VRC wint van directe concurrent

VEENENDAAL De aanval van Zelos is door VRC succesvol afgeslagen. De Veenendalers moesten bij de directe concurrent op bezoek en in de lastige uitwedstrijd werd van de nummer vijf met 0-2 gewonnen. Hierdoor is de blik nog altijd op de derde plaats gericht en bedraagt de achterstand nog maar drie punten. ,,We waren vandaag scherp en hebben amper iets weggegeven", aldus een tevreden oefenmeester.

 

Jeroen van der Veer

 

Trainer Pieterkees Bom zag Steven Diepeveen op slag van rust al een mokerslag uitdelen aan Zelos. ,,Een belachelijke terugspeelbal vanaf de middenlijn, werd door Diepeveen keurig onderschept. Hierdoor kon hij simpel de 0-1 maken, wat natuurlijk heerlijk is. Het was in de blessuretijd van de eerste helft, dus zij konden geen antwoord meer geven."

 

Op een moeilijk bespeelbaar veld was VRC ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Ondanks dat goed combineren nauwelijks mogelijk was, kwamen de bezoekers er een aantal keer goed doorheen. ,,De lange bal is niets voor ons en daarom hebben we dat ook niet geprobeerd. Al moet ik zeggen dat het op dit veld wel verleidelijk was om het te doen."

 

Na een aantal gemiste mogelijkheden kwam VRC via Robin Seger op 0-2, waarna de wedstrijd definitief beslist was. ,,De organisatie stond goed en toen zij meer risico namen, kregen wij de ruimte. Daar hebben wij van geprofiteerd, waardoor we met een mooie overwinning terug naar Veenendaal konden gaan."