• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Finaleweken: VRC kan volgende week periode pakken

VEENENDAAL Nog één duel is VRC verwijderd van het spelen van de nacompetitie. Met een beter doelsaldo en twee punten voorsprong, kan volgende week door de 2-0 overwinning op SKV een gelijkspel genoeg zijn. ,,Wij willen niet na afloop op onze mobieltjes kijken, dus zullen we volgende week vol voor de winst gaan", sprak trainer Pieterkees Bom na afloop.

 

Jeroen van der Veer

 

Toch wil de oefenmeester nog niet te ver op de zaken vooruit lopen en ondanks dat het tegen het laag geklasseerde UNI moet, blijft Bom voorzichtig. ,,We leven sinds de winterstop van wedstrijd tot wedstrijd en dat is nu ook niet anders. Wij hebben zojuist SKV verslagen en vanaf maandag gaat de blik op UNI."

 

De overwinning op SKV kwam moeizaam tot stand. Het veelscorende trio Segers, Van Leeuwen en Diepeveen werd uit elkaar gehaald en daardoor kwam plaats voor de lang geblesseerde Mitch van den Berg. ,,Robin Segers ging daardoor naar het middenveld", legt Bom uit. ,,Mitch was vijf maanden geblesseerd geweest, heeft vorige week in het tweede gespeeld en was nu klaar voor minuten in het eerste."

 

Tot de zestigste minuut hield de aanvallers het uit, waarna hij naar de kant werd gehaald. Het trio was daardoor in de aanval weer herendigd en vijf minuten daarna viel de eerste treffer al. Middenvelder Robin Segers was de gevierde man.

 

Tien minuten voor tijd pikte Stefan van Leeuwen ook zijn doelpuntje mee, waardoor VRC het volgende week kan afmaken. ,,Vandaag hebben we uitstekend gespeeld. Vooral achterin stond het ijzersterk en waren we negentig minuten lang geconcentreerd. Ik ken maar weinig verdedigers in deze derde klasse, die dat kunnen."

 

Doordat Bom over een jonge ploeg beschikt, hoopt hij niet dat er volgende week te veel spanning is. ,,We moeten gewoon gaan voetballen, want daar zijn wij goed in. Daar moeten wij ons focussen en niet op het resultaat. Want als wij gaan voetballen, ben ik er van overtuigd dat wij volgende week de periode binnen halen."