Finaleweken: Veenendaal zet korfbaluitslag neer

VEENENDAAL ,,We hebben een korfbaluitslag neergezet", sprak Andre Quint na afloop van de wedstrijd Rood Wit tegen Veenendaal. Tegen de kampioen uit de vierde klasse kon Veenendaal zichzelf aan een periode helpen, maar door de 7-4 einduitslag moet dit volgende week gaan gebeuren. ,,We staan drie punten voor en een doelsaldo van +13. Dat mogen we niet meer weg gaan geven", sprak de trainer, terwijl hij met zijn spelers een biertje dronk.

 

Jeroen van der Veer

 

Tegen de kampioen scoorde beide ploegen er op los. In de beginfase begon Veenendaal overweldigend en leek het een eenvoudige middag te worden. ,,Bij hen stond niets meer op het spel en in de openingsfase hadden wij 0-2 voor moeten staan; simpel zat."

 

Dit gebeurde niet en de eerste keer dat de thuisploeg over de middenlijn kwam, scoorde ze. ,,Dat is pure kwaliteit", zag ook Quint. Met een 3-1 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in, waarna Rood Wit na de thee direct gas gaf. ,,Opeens stond het 5-1", blikt Quint terug. ,,Daarna was het om en om scoren en wordt het 7-4."

 

Door de nederlaag, moet het volgende week op eigen veld gaan gebeuren. ,,Zo'n voorsprong mogen we niet meer weggeven. Doen wij dit wel, dan verdienen we het ook niet om in de nacompetitie te spelen."

 

Doelpunten aan de kant van Veenendaal kwamen van Dennie Hulstein (2x), Jeroen Venes en Gert Jan Snijders.