• foto: Jolanda van Brenk

Finaleweken: Veenendaal heeft periode voor het oprapen

VEENENDAAL Het kan voor Veenendaal eigenlijk niet meer mis gaan. De ploeg staat met nog twee wedstrijden te spelen zes punten voor en heeft daarbij ook nog een beter doelsaldo. Toch bleef Veenendaal-trainer Andre Quint na afloop van de 0-6 overwinning voorzichtig. ,,We hebben de nacompetitie nog niet bereikt. Desondanks ziet het er wel erg gunstig uit."

 

Jeroen van der Veer

 

Ondanks dat er in de eerste helft goed werd gevoetbald, stond de ploeg slechts met 0-2 voor. In de tweede helft liet het duidelijk meer zien waarom het zo hoog staat in de vierde klasse en werd er nog vier keer gescoord.

 

Met het resultaat is Quint vanzelfsprekend tevreden, want tegen hekkensluiter Ede Victoria had het ook heel anders kunnen lopen. ,,In zo'n wedstrijd moet je het voor jezelf leuk maken. Als je met hun trage tempo mee gaat doen, wordt het een nare middag. Mijn spelers lieten de bal gelukkig snel gaan, waardoor je meer plezier hebt in het voetbal."

 

Door de 0-6 overwinning, kan het voor de Quint-brigade nog een mooi slot van de competitie worden. De hoofdtrainer vertrekt na dit seizoen naar DOVO A1 en lijkt bij Veenendaal af te sluiten met een prijs. ,,De nacompetitie is een mooi toetje, maar daarin willen wij ook echt ons best doen om naar de derde klasse te gaan. Het zal een mooie beloning zijn voor de staf en spelers."

 

Doelpunten kwamen op naam van: Dennis Quint, Patrick vd Loo en Dennie Hulstein (4x)