Finaleweken: Strijdbaar VVA'71 nog niet knock-out

ACHTERBERG Na de thuisnederlaag tegen Jodan Boys, is het VVA'71 niet gelukt zich te herstellen. Tegen het inmiddels gedegradeerde Montfoort ging het met 3-1 onderuit. ,,Dit is wel een tik, maar nog niet de genadeklap", sprak trainer Johan De Man strijdlustig. ,,Zij vochten vandaag voor hun laatste kans en wij waren op belangrijke momenten niet daadkrachtig genoeg."

 

Jeroen van der Veer

 

Door treffers van Sven van Vuuren en Bart Roelofsen, keek de ploeg van Johan de Man al bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Vooral de 2-0, uit een makkelijk gegeven strafschop, zorgde voor veel vraagtekens in het kamp van VVA'71. ,,Die penalty was een lachertje, dat kon echt niet. Toch moeten wij ook naar onszelf kijken, want wij stonden niet goed te verdedigen."

 

In het tweede bedrijf wisselde De Man aanvallend en dit leek te werken. Via een strafschop van Rogier Gerritsen kwam het terug tot 2-1, maar werd de gelijkmaker niet gevonden. Aan de andere kant viel het doelpunt wel; Chris Bonevacia maakte in de zestien een overtreding, waarna Roelofs zijn tweede van de middag kon maken.

 

Ondanks het dure verlies, heeft de ploeg uit Achterberg nog zicht op de derde plaats. Concurrent om de derde plaats (Achilles Veen) ging bij DFS met een 3-0 nederlaag huiswaarts en daarom liggen er nog kansen. VVA'71 moet zelf tegen NSC Nijkerk, terwijl Achilles Veen tegen DOVO moet. Zij spelen om de koppositie in de derde periode.

 

,,We moeten volgende week eerst zelf maar eens zien te winnen en dan kunnen we naar andere kijken", benadrukt De Man. ,,Als DOVO wint, hebben wij aan een gelijkspel genoeg, maar dat zien we tijdens de wedstrijd vanzelf wel. Wij moeten nog één keer alle moed en energie bij elkaar rapen en nog een keer alles geven. Mijn jongens hebben een groot sporthart en willen een prijs pakken. Dat kan doormiddel van een periodetitel."