Finaleweken: Sterk VZC klopt De Zaan

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC E&P hebben zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. Tegen de wisselvallige nummer drie De Zaan wonnen de Veenendalers zaterdag met 7-5.

De openingstreffer viel in het voordeel van de Zaan. Daarna was het initiatief aan VZC-kant. ,,Niels Aartse opende voor ons de score met een knappe treffer. Door nog een treffer van zijn hand en van Gilian Rijnsaardt ontstond er een gaatje van twee doelpunten", zegt trainer Bert van de Grift.

,,Het was een zware wedstrijd", vervolgt hij. ,,Veel zwemwerk heen en weer en fysiek, correct, spel gaven maar weinig doelpunten. De Zaan kwam toch nog op 3-3 in de tweede periode, maar daarna was het afgelopen. Jeroen Westenbrink, zijn laatste wedstrijd voor zijn vertrek richting Curaçao voor zijn werk, zette ons weer op een voorsprong. Remco Bouman vergrootte de voorsprong en zette de stand bij rust op 5-3. Halverwege gaf Martin Ronk, na goed keeperswerk, zijn plek aan Jelto Spijker. Hij nam het goede werk van zijn collega prima over."

De derde periode was het belangrijk om het eerste doelpunt te scoren, had Van de Grift zijn ploeg verteld. ,,Deze kon De Zaan breken. Het duurde even, maar daarna zette Jonie Brouwer zijn stempel. Met een doelpunt uit een overtal en een strafworp van zijn hand was het gedaan met de tegenstander."

Met vier doelpunten voorsprong (7-3) startte VZC de laatste periode. ,,Met de opdracht om het sterke verdedigingsspel vast te houden en bekeken aanvallen te spelen moesten we de drie punten in Veenendaal kunnen houden. Dat gebeurde ook. Alleen de Zaan wist nog te scoren. Met twee doelpunten werd de einduitslag op 7-5 gezet."

,,Dit was één van onze betere wedstrijden", vertelt Van de Grift trots. ,,Goed verdedigingswerk van spelers en keepers brachten een goede basis. We werden beloond voor het goede spel en waren in de aanval effectiever dan De Zaan. Het leek wel een beetje dat De Zaan niet wilde winnen, maar ik denk dat we dit hebben afgedwongen!"

Doelpunten VZC: Jonie Brouwer en Niels Aartse 2; Remco Bouman, Gilian Rijnsaardt en Jeroen Westenbrink 1.