• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Finaleweken: SKF-mannen degraderen uit Eredivisie (video)

VEENENDAAL Volgend seizoen zullen de SKF-tafeltennismannen in de eerste divisie moeten acteren. Van de week zei speler Edwin Vonk dat hij hoopte op 'het wonder van Veenendaal', maar deze heeft niet plaatsgevonden tegen Avanti uit Hazerswoude. Voor eigen publiek werd er met 0-6 verloren, al waren die cijfers wel geflatteerd.

 

 

Voorafgaand aan de wedstrijd was de doelstelling helder. SKF moest op een derde plek eindigen om uit te mogen komen in de nacompetitie en daarmee kans te behouden op lijfsbehoud in de eredivisie. Om dit te behalen, moest het één punt meer halen dan concurrent Scyedam, die op hetzelfde tijdstip in een andere stad speelde.

 

De eerste partij van de wedstrijd ging tussen Jelle Goossens en Frank Hollak en direct liet het thuispubliek zich overduidelijk horen. Onder aanvoering van verschillende liederen, wist Goossens een goede partij neer te zetten. Ondanks het hoge niveau, ging er met 2-3 verloren.

 

Vervolgens was het de beurt aan Edwin Vonk, die vorige week na één jaar weer terug was op het hoogste niveau. De ervaren tafeltennisser moest echter zijn meerdere erkennen in Steffen Greup; 0-3. ,,Voor hem is het ook moeilijk", zag Rouke Bosma. ,,Hij is net terug van een blessure en heeft één partijtje gewonnen. We hebben in de laatste periode van de competitie een kopman gemist", doelend op Henk van Spanje.

 

Met de 0-2 achterstand was de hoop gevestigd op de fanatieke Rouke Bosma, maar ook hij kon zijn tegenstander (Frank Hollak) niet verslaan; 2-3. ,,Je moet op dat moment gewoon een beetje geluk hebben, maar zij zijn gewoon goed. Vorige keer hadden wij dat tegen hen wel, alleen was dat vandaag niet het geval", aldus Bosma.

 

Na de pauze mocht de in de eerste partij zo goed spelende Jelle Goossens het gaan proberen tegen Steffen Greup, maar na de 0-3 nederlaag liet hij zijn frustraties merken. Door de duidelijke cijfers, kon hij zijn laatste wedstrijd voor SKF geen glans bij geven.

 

Met een 0-4 achterstand werd het duidelijk dat concurrent Scyedam al één punt had gepakt, waardoor Rouke Bosma wel moest winnen. Ondanks dat hij wederom een hoog niveau wist te halen, ging er met 2-3 verloren en was degradatie een feit. ,,Er waren drie potjes die redelijk tegen het kantje aan waren, dus het had wel gekund. Echt was de pijp vandaag leeg", aldus De Haan.

 

Dat Edwin Vonk daarna met 0-3 verloor, was puur voor de statistieken. Ondanks de degradatie, gunde coach Hans den Boer zijn pupil Vonk alle eer. Met een matchpoint voor Avanti op het bord, vroeg Den Boer een time-out aan. Een daverend applaus volgde, waarna er in stijl afscheid werd genomen van de eredivisie. ,,Vonk is mister-SKF en als je hem vandaag ook ziet spelen met die brace, lijkt het alsof hij met de paralympisch bezig is. Dat is op zich wel leuk", sloot Den Boer af met een knipoog.  ,,De heren gaan nu meedoen in de subtop van Nederland, dat lijkt mij beter voor de club."