Finaleweken: Prins/VCV verliest van Taurus en wordt zesde

VEENENDAAL De volleybalmannen van Prins/VCV zijn het seizoen als zesde geëindigd. Taurus won zaterdag met 1-3 van de Veenendalers en daarmee wint de ploeg uit Houten de best-of-3 om de plekken vijf en zes in de eredivisie.

De Veenendalers hadden vorige week het eerste duel gewonnen van Taurus, maar de return was woensdag een prooi voor de ploeg uit Houten. En daarmee moest deze derde wedstrijd de beslissing brengen. Prins/VCV begon uitstekend aan de wedstrijd. Al vroeg in het eerste bedrijf nam het een voorsprong om die de hele set niet meer uit handen te geven: 25-16.

Maar daarna begon Taurus uit een ander vaatje te tappen en VCV raakte het overwicht kwijt. Een gelijkopgaande tweede set was het gevolg. Om en om namen de ploegen een voorsprongetje, maar groot werd die nooit. En met 23-25 sloeg Taurus de tweede set binnen: 1-1.

Set drie had de ploeg van Ivo Martinovic het duidelijk lastiger. De bezoekers namen deze keer een voorsprong die ze wel konden uitbouwen en met 25-16 ging ook de derde set naar Taurus. De vierde set werd de laatste, want Prins/VCV was niet meer in staat het wedstrijdbeeld om te draaien. Met 21-25 ging ook deze set naar Taurus dat daarmee deze play-offs in zijn voordeel besliste.