• Peter van Veen

Finaleweken: Prins/VCV geeft voorsprong uit handen

VEENENDAAL De volleybalmannen van Prins/VCV hebben hun seizoen met nog één wedstrijd verlengd. Taurus was woensdagavond in Houten met 3-0 te sterk voor de Veenendalers waardoor een derde duel, zaterdag in Sporthal West, moet bepalen wie van de twee vijfde wordt in de eredivisie.

Prins/VCV had zaterdag in eigen huis de eerste wedstrijd gewonnen met 3-1, maar in sporthal Kruisboog konden de mannen van Ivo Martinovic geen enkele set winnen. Toch waren de verschillen klein. In de eerste set gingen beide ploegen tot de twintig gelijk op, maar daarna was het Taurus dat het eerste gaatje sloeg en dat bleek meteen beslissend voor setwinst: 25-22.

Het tweede bedrijf lag het zo mogelijk nog dichter bij elkaar. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en deze keer kon VCV ook boven de meekomen met de thuisploeg. Taurus sloeg echter opnieuw toe en met 26-24 ging ook deze set naar de thuisclub.

De derde set was zo'n beetje een kopie van de eerste. Opnieuw waren er kleine verschillen en opnieuw won Taurus de set met 25-22. Daarmee stond er een 3-0 uitslag op het scorebord en kwam de stand in deze best-of-3 op 1-1.

Dat betekent dat beide ploegen zaterdag in Sporthal West in Veenendaal de beslissende derde wedstrijd spelen. Aanvang is 20.00 uur en inzet is de vijfde plek in de eredivisie.